Fazla kilolardan kurtulmak için aloe vera bitkisi nasıl kullanılır? İşte aloe vera bitkisinin inanılmaz etkileri

Fazla kilolardan kurtulmak için aloe vera bitkisi nasıl kullanılır? İşte aloe vera bitkisinin inanılmaz etkileri

Aloe vera, zengin bir besin profiline ve çok çeşitli rahatsızlıkları tedavi etme yeteneğine sahiptir. Peki aloe vera suyu fazla kilolardan kurtulmak için nasıl yardımcı olur? Öğrenmek için okumaya devam edin.

Hepimiz bir noktada kilo vermeyi denedik. Ve kabul edelim - kilo vermek göründüğü kadar kolay değil. Adanmışlık, sabır ve doğru yaşam tarzı gerektiren zaman alıcı bir yolculuktur. Kilo verme yolculuğumuzda yiyeceklerin oynayacağı önemli bir rol vardır. Her temel besin maddesiyle doğru beslenme, süreci hızlandırmaya yardımcı olur. Sağlıklı beslenmeden bahsetmişken, hemen hemen tüm temel besin maddelerini içeren ve süper gıda olarak kabul edilen bazı bileşenler buluyoruz. Böyle popüler bir süper yiyecek seçeneği aloe veradır. Zengin bir besin profiline ve çok çeşitli rahatsızlıkları tedavi etme yeteneğine sahiptir. Araştırırsanız, aloe veranın çağlardan beri geleneksel tıp uygulamasının bir parçası olduğunu göreceksiniz.

1.jpeg

ALOE VERA KİLO VERMEYE NASIL YARDIMCI OLUR?

Bu kaktüs görünümlü bitkinin yaprakları, tadı son derece acı olan, ancak inanılmaz iyileştirici özelliklere sahip, yapışkan bir yarı saydam jel içerir. Bu yarı saydam jel, yaklaşık yüzde 96 su, bazı organik ve inorganik bileşikler, A, B, C ve E vitaminlerinden ve 20 amino asitten 18'ini içeren bir protein türünden oluşur. Aloe vera jelinde bulunan bir diğer temel besin maddesi , acemannan olarak bilinen karmaşık bir karbonhidrattır. Tüm bu temel besinler, toksinlerin dışarı atılmasına ve metabolizmanın desteklenmesine yardımcı olur, bu da kilo kaybına daha fazla yardımcı olur.

Aloe vera diyetinizin etkinliğini artırabilir ve kilo verme potansiyelinizi en üst düzeye çıkarabilir. Bol miktarda besin içeren aloe vera sadece kilo vermeyi değil, aynı zamanda vücudun besin maddelerinin emilimini ve kullanımını geliştirir.

KİLO KAYBI İÇİN ALOE VERA SUYU NASIL YAPILIR?

Bugün aloe vera piyasada çeşitli şekillerde bulunur, ancak en popüler seçenek aloe vera suyudur. Dünyanın dört bir yanından yapılan çeşitli araştırmalar, doğru miktarda alındığında aloe vera suyunun kilo kaybı için etkili olabileceğini defalarca göstermiştir. Bunu göz önünde bulundurarak, size meyve suyunu evde hazırlamanıza yardımcı olacak bir tarif bulduk, hem de en baştan. Daha sağlıklı ve lezzetli olması için içeceğe limon suyu, bal, siyah tuz ve chaat masala ekledik.

2-009.jpg

ALOE VERA SUYU TARİFİ

İçindekiler:

1 Adet aloe vera yaprağı
2 yemek kaşığı limon suyu
Bal - tercihe göre miktar
Soğuk su
Yarım çay kaşığı kimyon tohumları
Yarım çay kaşığı chaat masala

NASIL HAZIRLANIR?

Aloe vera yaprağının sarımsı renkli jel sızan alt kısmını kesin ve atın. Şimdi yaprağı ikiye bölün ve içindeki jeli kazıyın. Jeli bir karıştırıcı öğütücüye dökün.
Üzerine limon suyu ve bal ekleyin iyice karıştırın. Öğütücünüz yoksa, bir kapta çırpabilir veya elle karıştırabilirsiniz. Soğuk su ekleyin ve tekrar karıştırın.
Suyu bir bardağa veya kavanoza dökün ve üzerine chaat masala ekleyin.
Aloe vera suyu servise hazır.

Farklı tatlar için su yerine meyve suyu da ekleyebilirsiniz.

Bu sağlıklı suyun tadı aloevera jeli nedeniyle ilk iki yudumda biraz keskin gelebilir; ama bunu içmeyi seveceksin. Evde deneyin ve nasıl hissettiğinizi bize bildirin!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN