Gastriti olanlar bu ikiliyi tüketince kurtulacak! Yapmanız gereken tek şey yemekten 30 dakika önce bu ikisini tüketmek

Gastriti olanlar bu ikiliyi tüketince kurtulacak! Yapmanız gereken tek şey yemekten 30 dakika önce bu ikisini tüketmek

Mide rahatsızlıkları arasında yer alan gastrit bu iki besin sayesinde artık kabus olmayacak. Her yemeğin sonunda gastrit problemi yaşayanlar sadece iki besin sayesinde gastriti derdini rahatlatacak. Yapmanız gereken tek şey yemekten 30 dakika önce bunları tüketmek. İşte detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Mide zarı iltihabı türlerinin genel adı olarak bilinen gastrit, çoğu zaman mide ülserine yol açan bakterilerin ortaya çıkarttığı enfeksiyondur. Bazı durumlarda mide kanserine kadar gidebilen gastrit oldukça sancılı bir hastalıktır. Genellikle üst karın bölgesinde ortaya çıkan kazınma, yanma ya da ağrı gibi problemlere yol açarken insanların günlük hayatını bile ciddi derecede etkileyebilir. Öyle ki özellikle yemeklerden sonra mide yanmaları, rahatsızlıkları bazen hat safhaya çıkabilir. Dolayısıyla oldukça sancılı bir rahatsızlıktır.

Gastrit probleminden kurtulmanın birçok yolu vardır. Bunlardan ilki bir uzman hekime danışarak doğru tedavi yöntemi uygulamakken tüketilen besinlere de dikkat edilmesi oldukça önemlidir. Mide bulantısı, midede yanma, ağrı gibi sorunlara yol açan gastritin doğal yollarla da dindirilmesi mümkündür. Bunun için ilk olarak beslenme düzenine dikkat edilmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra elma, kavun ve muz gibi meyveler gastrit ağrılarını hafifletmeye yardımcı olur. Uzmanlar ise iki önemli besinin gastrit problemlerini hafiflettiğini ifade ediyor.

yeni-proje-3-005.jpg

BU İKİ BESİN GASTRİTE İYİ GELİYOR

Gastrit için birçok doğal yöntem varken bunlardan en bilinenleri ve en çok tercih edilenleri keten tohumu ve süttür. Gastrit problemi olanlar yemeklerden 30 dakika önce 1 çay kaşığı keten tohumunu ağızda çiğneyerek 1 çay bardağı sütle içebilir.

yeni-proje-4-005.jpg

GASTRİTE İYİ GELEN DİĞER BESİNLER

Zencefil ve papatya çayı

Yoğurt, kefir ve lahana turşusu gibi probiyotik gıdalar.

Yapraklı yeşil sebzeler, havuç, ıspanak ve kabak gibi sebzeler.

Elma, kavun ve muz gibi taze meyveler.

Doğal meyve suları

Kızılcık suyu ve yeşil çay.

Sarımsak özü

Lif içeren besinler

Yulaf ezmesi ve tam tahıllı gıdalar

Somon, sardalya, tavuk ve hindi göğsü

Meyan kökü veya rezene

Düşük posalı sebze suları

Kafeinsiz ve gazsız içecekler

Karanfil, nane ve hindistan cevizi yağı gibi esansiyel yağlar

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN