Günde 3 tane yiyin demir gibi olun! Prof. Saraçoğlu’ndan hayat kurtaran tüyo

Günde 3 tane yiyin demir gibi olun! Prof. Saraçoğlu’ndan hayat kurtaran tüyo

Kış aylarının gelmesi ile birlikte grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklar hızla arttı. Bu hastalıklardan korunmanın yolu ise sağlıklı beslenmeden geçiyor. Her ne kadar ek takviye kullansanız da yeterli olmaz. Bundan dolayı tükettiğiniz besinlerin değeri çok çok önemlidir. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu hayati önem taşıyan besin takviyesini açıkladı. Günde 3 tane yiyin demir gibi olacaksınız. İşte bağışıklık sitemini tavan yaptıran o besin...

Sağlıklı beslenme üzerine yaptığı araştırmalarla dikkatleri üzerine çeken Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu havaların soğumasıyla birlikte takipçilerine önemli uyarılarda bulundu. Bağışıklık sistemini güçlendiren besinler hakkında tüyolar veren Saraçoğlu, herkesin her sabah bu besini tüketmesi gerektiğini vurguladı. Günde 3 tane yiyen hasta olmuyor. Bağışıklık sisteminiz demir gibi olacak. İşte İbrahim Saraçoğlu'nun önerdiği o besin...

BU BESİNLE DEMİR GİBİ OLACAKSINIZ

Yukarıda bahsettiğimiz besin faydası saymakla bitmeyen ceviz. İçeriğinde bulunan vitamin ve minerallerle son derece insan vücuduna fayda sağlayan cevizin hem kabuğu hem de suyu vücuda inanılmaz etkiler veriyor. Özellikle cevizi suya koyduğunuz zaman etkisi 2 kat artıyor. İşte ceviz ve kürlerinin inanılmaz faydaları...

CEVİZİN FAYDALARI NELER?

  • Magnezyum, çinko, bakır, demir, fosfor, bir dizi vitamin içeren ceviz; iyi yağlar, folik asit, demir ve potasyum açısından zengindir. Sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda gerçek bir süper gıdadır.
  • Antioksidanların bolluğu nedeniyle, yaşlanmaya bağlı hastalıkları, kanseri ve kardiyovasküler sistem hastalıklarını önlendiği bilinmektedir.
  • Ceviz glütensiz bir diyet için de uygundur. Vejeteryanlar ile veganlara bir dizi besin ve vitamin desteği sağlamaktadır.
  • Yapılan araştırmalarda, düzenli ceviz tüketenlerde kötü kolesterol olarak tanımlanan LDL’nin yemeklerden sonra ortaya çıkan oksidatif hasarını önlediği belirlenmiştir.

kmgfgfgf-55.jpg

CEVİZ SUYU NEYE İYİ GELİR?

Ceviz suyu hakkında “Ceviz suyu trigliseridi düşürür mü?” ya da “Ceviz suyu şekeri düşürür mü?” ,“Ceviz suyu öksürüğe iyi gelir mi?”en sık sorulan sorular arasındadır. Trigliseridin ve kan şekerinin normal seviyelere inmesinin yolu dengeli beslenmeden geçer. Sağlıklı karbonhidratlar almak ve ideal kilonuzda olmak, trigliserid seviyenizin ve kan şekerinizin normal seviyede olmasını sağlar.

kmggfgf-26.jpg

Cevizin kötü kolesterolü düşürücü etkisi, kilo kaybını kolaylaştırması ve kan şekerini düzenlemesi nedeniyle bu soruya olumlu yanıt vermek mümkün. Ama kolesterol ve troid gibi sorunlar için öncelikle bu konuda uzman bir doktora danışmanız gerekir. Ceviz suyunu düzenli olarak kullanmaya başlamadan önce, bu bilgiyi doktorunuzla paylaşmaktan çekinmemenizi tavsiye ederiz.

İBRAHİM SARAÇOĞLU HER GÜN TÜKETİYOR

Ceviz kabuğundaki antibakteriyel maddeler enfeksiyonlarla savaşır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu nedenle öksürük ve solunum yolları enfeksiyonunda iyileşmeye fayda sağlayabilir.
Bunun için bir tutam ceviz kabuğu yıkanır ve 15-20 dakika suda kaynatılır. Bu su soğuk algınlığı olan hasta tarafından içilir. Diş sağlığını da koruyan cevizin kabuklarıyla yapılan ceviz suyu diş beyazlatma için kullanılır. Bunun için ceviz kabukları suda kaynatılır. Elde edilen ceviz suyu ile dişler günde iki defa fırçalanır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN