Güneş yanıkları artık canınızı acıtamayacak! Tatilcilerin korkulu rüyası yanıklara evde uygulanacak pratik çözümler

Güneş yanıkları artık canınızı acıtamayacak! Tatilcilerin korkulu rüyası yanıklara evde uygulanacak pratik çözümler

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte tatilciler güneşli havanın tadını çıkartırken bir yandan da güneş yanıklarıyla uğraşmak zorunda kalıyorlar. Güneş yanıklarıyla mücadele eden ve ne yapsa bu yanıkların acısından kurtulamayanlar "Güneş yanığına ne iyi gelir?" sorusuna yanıt arıyor. İşte, sizi güneş yanıklarından kurtaracak evde uygulayabileceğiniz basit yöntemler...

Güneşin zararlı etkilerinden korunmanın en etkili çözümü şüphesiz ki güneş kremidir. Güneşte uzun süre kalmanın sonucunda oluşan güneş yanıkları, cildin en hassas bölgelerini olumsuz etkileyerek dayanılmaz bir acıya neden olur. Peki, güneş yanıklarına ne iyi gelir, nasıl geçer? İşte cevabı...

GÜNEŞ YANIĞI NASIL OLUŞUR?

Güneş yanığı, cildin UV ışınlarına uzun süre maruz kalmasının sonucunda oluşur. Güneş ışınları, ciltteki melanin pigmentini artırıp cildin doğal koruma mekanizmasını harekete geçirir. Fakat, bu mekanizma güneşte uzun süre kalındığında yetersiz kalabilir ve sonucunda cildin dış tabakalarında güneş yanığı meydana gelir.

GÜNEŞ YANIĞINDAN KORUNMA YÖNTEMLERİ NELERDİR?

Güneş yanıklarından korumak adına alınacak yöntemler özellikle güneşin etkisini artırdığı saatlerde oldukça önemlidir. Güneş yanıklarına karşı alabileceğiniz önlemler şunlardır:

- Güneş koruyucu cildi güneşten koruyan en etkili yöntemlerden biridir. Yüksek SPF (Güneş Koruma Faktörü) içeren geniş spektrumlu güneş koruyucularla cildinizi güneşin zararlı ışınlarından koruyabilirsiniz.

- Özellikle güneşin en dik geldiği 10:00 ile 16:00 saatleri arasında güneş ışığından kaçınmak da büyük önem taşıyor. Eğer dışarı çıkmaya mecbursanız da olabildiğinde güneşten uzak, gölge alanları tercih etmeniz gerekiyor.

- Güneşten korunmanın bir başka önemli yöntemi ise hafif giyseler giymektir. Bol ve hafif kumaşlardan yapılmış giyseler, cildinizi güneşin zararlı ışınlarına karşı koruyacaktır.

haber-15-ic.jpg

GÜNEŞ YANIĞINA NE İYİ GELİR?

Hiçbir önlem almadıysanız ve güneş ışınlarına maruz kaldıysanız uygulayabileceğiniz tedavi yöntemleri şunlardır:

- Güneş yanığı oluşan bölgeyi hafif hareketlerle soğuk suyla yıkamanız cildinizi rahatlatacak ve oluşan şişliği azaltacaktır. Fakat, buz kullanmaktan kesinlikle kaçınmalısınız. Çünkü buz ciltteki tahrişi artıracaktır.

- Aloe vera jelini yanık bölgesine uygulamak, cildinizin serinlemesini ve nemlenmesini sağlayacaktır.

- Papatya özü içeren losyonlar ya da kremler, güneş yanığı tedavisinde oldukça etkili ürünlerdir.

- Güneşten yanan bölgelerinizi nemli tutmanız da çok önemli. Bunun için badem yağı ya da hindistancevizi yağı gibi doğal yağlar ile vücudunuzu nemlendirmeye özen gösterin.

- Yoğurt ve diş macunu, güneş yanığı olan bölgeye uygulandığında ciltteki acıyı hafifletir. Aynı şekilde salatalık da yanık oluşan bölgeye uygulandığında orayı rahatlatacak ve serinlemesini sağlayacaktır.

- Son olarak elma sirkesini suyla birlikte karıştırdıktan sonra yanık olan bölgeye uyguladığınızda, cildinizin pH dengesi düzenlenecek ve iyileşme süreciniz hızlanacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN