Hamilelikte bel ağrısı ne zaman başlar?

Hamilelikte bel ağrısı ne zaman başlar?

Hamilelik döneminde birçok kadın bel ağrısı problemi ile karşı karşıya kalabilir. Hamilelikte bel ağrısı ne zaman başlar? İşte bu sorunun yanıtı.

Hamilelikte bel ağrısı ne zaman başlar? Hamilelik döneminde bel ağrısı, birçok kadının yaşadığı bir sorundur. Bu ağrılar genellikle gebeliğin ilerleyen haftalarında başlar ve doğumdan sonra hafifler. Bel ağrısı, hamilelik boyunca ortaya çıkabilecek birçok farklı nedenle ilişkilendirilebilir.

BEL AĞRISININ NEDENİ

Gebeliğin başlangıcında, bel ağrısı daha az yaygındır. Ancak, hamileliğin ilerleyen haftalarında, özellikle de bebeğin büyüdüğü son trimesterde, bel ağrısı daha sık görülür. Bunun nedeni, artan ağırlığın sırt ve bel kaslarında ve omurgada baskıya neden olmasıdır.

Bel ağrısının yanı sıra, hamilelik sırasında hormonal değişiklikler de sırt ve bel ağrısına neden olabilir. Hormon progesteron, kasları gevşetir ve bu da omurganın doğal destek sistemini etkiler. Bu nedenle, sırt ve bel ağrısı yaşamanız daha olası hale gelir.

Ayrıca, hamilelik döneminde kadınların vücut ağırlığı artar ve bu durum da sırt ve bel ağrısına neden olabilir. Bebeğin büyümesi, rahimdeki baskıyı artırır ve bel bölgesinde ağrıya neden olabilir.

Hamilelikte bel ağrısı, gebeliğin ilerleyen dönemlerinde başlayabilir. Ancak, bazı kadınlar hamileliklerinin erken dönemlerinde de sırt ve bel ağrısı yaşayabilirler. Bu nedenle, hamilelik sırasında doktorunuza bel ağrısı hakkında bilgi vermek ve tedavi seçenekleri hakkında konuşmak önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN