Havalar ısındı oruçlularda su ihtiyacı arttı

Havalar ısındı oruçlularda su ihtiyacı arttı

İftar ve sahur arasındaki en az iki litre su tüketilmesini söyleyen Doç. Dr. Enes Murat Atasoyu “Hafif susuzluk durumlarında bile kişide halsizlik görülebilir” dedi.

Ramazan ayının son günlerinde havaların ısınmasıyla birlikte su tüketiminin önemi de arttı. Sağlıklı bir kişinin ihtiyaç duyduğu günlük su miktarı kişinin günlük aktivitesi, vücut ağırlığı, bulunduğu iklim özellikleri, çalışma ortamının ısısı gibi faktörlere bağlı olarak değişiyor.

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre ılık iklim bölgelerinde yaşayan sağlıklı erişkinlerin günlük su gereksiniminin 2,7-3,7 litre civarında iken sıcak bölgelerde bu miktarın 4-6 litreye ulaştığını belirten Anadolu Sağlık Merkezi İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Enes Murat Atasoyu, “O nedenle, su tüketimine dikkat edilmesi gerekiyor. Ramazan ayında da gün içerisinde susuz kalındığı için iftar ve sahur arasında en az 2 litre su tüketmeye özen gösterilmeli” uyarısında bulundu.

Doç. Dr. Atasoyu, “Hafif dereceli susuzluk durumlarında bile kişide halsizlik ve yorgunluk belirtilerinin görülebildiğini ve susuzluk derecesi arttıkça diğer vücut fonksiyonlarında da bozukluklar gelişir. Ramazan ayını sağlıklı bir şekilde geçirmek için iftarda oruç açtıktan sonra özellikle böbreklerin zarar görmemesi için sahura kadar mutlaka en az 2 litre su içilmeli” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN