Hayvansal gıdada prostat kanseri riski

Hayvansal gıdada prostat kanseri riski

Üroloji Uzmanı Dr. Özkan Onuk, prostat kanserinin erkekleri ilgilendiren başlıca sağlık problemlerinden biri olduğunu belirterek “Yüksek oranda hayvansal gıdalarla beslenmek, prostat kanseri riskini artırmaktadır. Bu yüzden hayvansal gıdalardan kaçınmak ve bol lifli gıdalarla beslenmek, prostat kanserinden korunmada fayda sağlayabilir. Ayrıca yeteri kadar güneş ışınına maruz kalmak da vücuttaki D vitamini seviyesini artırarak, prostat kanserine yakalanma riskini azaltabilir” diye konuştu.

Prostat kanserinin erkekleri ilgilendiren başlıca sağlık problemlerinden biri olduğunu belirten Medical Park Bahçelievler Hastanesi’nden Üroloji Uzmanı Dr. Özkan Onuk, “Yüksek oranda hayvansal gıdalarla beslenmek, prostat kanseri riskini artırmaktadır. Bu yüzden hayvansal gıdalardan kaçınmak ve bol lifli gıdalarla beslenmek, prostat kanserinden korunmada fayda sağlayabilir. Ayrıca yeteri kadar güneş ışınına maruz kalmak da vücuttaki D vitamini seviyesini artırarak, prostat kanserine yakalanma riskini azaltabilir” dedi.

Prostatın erken belirti vermediğini söyleyen Onuk, “En çok gördüğümüz belirti omurilikteki prostat kanserinin metastazına bağlı sırt ağrılarıdır. Bu nedenle ailede prostat kanseri var ise 40, yoksa 50 yaşından ilgili taramalar yaptırılmasını öneriyoruz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN