Hemşirelerin mitingine CHP'li vekil desteği: Sağlık Bakanlığı, Turizm Bakanlığı gibi çalışıyor

Hemşirelerin mitingine CHP'li vekil desteği: Sağlık Bakanlığı, Turizm Bakanlığı gibi çalışıyor

Ankara'da çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik miting düzenleyen hemşirelere, CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin de destek verdi. Şahin, "Bakanlığa bakıyoruz, tıpkı bir Turizm Bakanlığı gibi çalışıyor. Sağlık turizminden bahsediyor, siz öncelikle kendi vatandaşınızın sağlık hizmetini tamamen karşılamanız gerekir ki daha sonra yabancı ülkelere açılın ve onlara sağlık hizmeti verin." açıklamasını yaptı.

Türk Hemşireler Derneği (THD), bugün Ankara Anıtpark’ta taleplerini iktidara ve Sağlık Bakanlığı’na duyurmak için "İnsanca yaşamak ve yaşatmak için söz hemşirelerde" sloganıyla miting düzenledi.

CHP’nin doktor kökenli Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin de mitinge katılarak hemşirelere destek verdi. Şahin, şunları söyledi:

5737657.jpg

“En son hemşirelerin mitingi 10 yıl önce yapılmış. Görüyoruz ki sağlık çalışanlarının tüm kesimlerinde yoğun bir mutsuzluk ve umutsuzluk var sağlık sistemine dair. Hekimler, hemşireler yurtdışına gidiyor. Eczacılarda sıkıntı var. Dönüp bakıyoruz Sağlık Bakanı’na ‘Beyaz Reform yaptık’ diyor. Çökmüş bir sağlık sistemi ile karşı karşıyayız. Özel hastane sahibi bir Sağlık Bakanı, özel hastane lobilerine teslim olmuş bir Sağlık Bakanlığı ile karşı karşıyayız. Burada hemşirelerimiz emeklerinin karşılığını istiyorlar.

"SAĞLIK BAKANLIĞI, TURİZM BAKANLIĞI GİBİ ÇALIŞIYOR"

Bu şekilde halkımıza bir sağlık hizmeti vermek mümkün değildir. Sağlık hizmeti bir ekip çalışmasıdır. Bu ekip çalışmasının tüm elemanları umutsuz ve mutsuzdur. Bakanlık bir an önce buna el atmak durumundadır. Aksi takdirde gerileyen Türk tıbbı daha da gerileyecek.

5737662.jpg

Bakanlığa bakıyoruz, tıpkı bir Turizm Bakanlığı gibi çalışıyor. Sağlık turizminden bahsediyor, siz öncelikle kendi vatandaşınızın sağlık hizmetini tamamen karşılamanız gerekir ki daha sonra yabancı ülkelere açılın ve onlara sağlık hizmeti verin. Sağlık Bakanlığı kendi vatandaşına sırtını dönmüş, dışarıdaki ülkelerde zengin hastalara sağlık hizmeti verme yolunda çalışmalar sarf ediyorlar ve kaynaklarımız heba ediliyor. Beyaz reform denilen söylemin içinin bomboş olduğunun ispatıdır bu miting.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN