Her gece bunu yiyin sabah mucizeyi gözlerinizle görün! Yoğurdun içine bunu atıp yiyin sonucuna hayran kalacaksınız

Her gece bunu yiyin sabah mucizeyi gözlerinizle görün! Yoğurdun içine bunu atıp yiyin sonucuna hayran kalacaksınız

Yoğurt 7'den 70'e herkesin severek yediği en sağlıklı besinlerden biri. Yoğurdun faydalarının yanında yağ yakıcı özeliliği de olduğunu biliyor muydunuz? Size vereceğimiz tarifle geceleri artık açlık hissi yaşamadan uykunuzda yağ yakacaksınız.

Kilo vermek isteyenlerin en büyük problemi gece yatmadan önce gelen açlık hissiyatı. Bazen kendimizi tutamayabiliyoruz ve önümüze ne gelirse yemek istiyoruz. Ancak bu ekstradan kilo almamıza neden oluyor. Uzmanlar ise gece yatmadan önce yoğurdun içine tarçın koyup tüketmeyi öneriyor. Bu yöntemle fazla kilolarınızdan anında kurtulacaksınız. Bu tarif düzenli olarak tüketildiği zaman etkisini anında gösteriyor. İşte uzmanların şiddetle tavsiye ettiği o yöntem...

Fazla kilolarınızdan kurtulmak istiyorsanız bu tarif tam size göre. Uzmanlar tarafından şiddetle tavsiye edilen bu yöntemle bir hafta istediğiniz kiloya ulaşın. Kilo vermek isteyenlerin en büyük problemi gece gelen açlık hissiyatı. Bazen kendimizi durduramıyoruz ve yatmadan tıka basa yiyoruz. Buda kilo almadaki en büyük nedenlerden biri. Uzmanlar ise gece yatmadan tarçınlı yoğurt tüketmemizi öneriyor. Bu yöntemle cayır cayır yağ yakacaksınız. İşte tarçınlı yoğurdun inanılmaz faydaları...

BU İKİ MUCİZEVİ BESİNLE CAYIR CAYIR YAĞ YAKIN

Tarçının faydalarını bilmeyen yoktur. Eski Mısır'a kadar uzanan tarihi ile dikkat çeken tarçın, sütlaç ve sahalep gibi tatlılarda sıklıkla kullanılır. Peki tarçınlı yoğurdun faydalarını biliyor muyuz? Aslında yoğurt içeriğinde bulundurduğu kalsiyumlarla yağ yakımını hızlandırır. Yoğurt ayrıca potasyum, fosfor, riboflavin, iyot, çinko, A, E ve B vitaminleri içermektedir. Bu da yoğurdu gastrointestinel bozukluklara, hipertansiyona yol açan kötü kolesterol ve kalp-damar hastalıklarına karşı güçlü bir koruyucu haline getirmektedir.

kmfffd-7.jpg

Bu iki mucizevi besini bir araya getirince hayalinizdeki kiloya ulaşacaksınız. 'Tadı kötü olur mu?' diye düşünmeyin. Tarçınlı yoğurt hem lezzetli hem de faydalı.

TARÇINLI YOĞURDUN FAYDALARI NELER?

1- TOKLUK HİSSİ VERİR

Sürekli olarak açlık hissediyorsanız özellikle geceleri bu oluyorsa tarçınlı yoğurt yiyebilirsiniz. Bu şekilde hem tok olursunuz hem de bir şeyler yeme ihtiyacı hissetmezsiniz.

2- KİLO VERMEYE YARDIMCI OLUR

Eğer fazla kilolarınızdan kurtulmak istiyorsanız tarçınlı yoğurdu beslenme listenize mutlaka eklemelisiniz. Bu karışımla cayır cayır yağ yakın. Verdiği tokluk hissiyatı ile yağ yakımını ve metabolizmayı hızlandırır. Dolayısıyla kilo vermenize yardımcı olur.

3- MİDE VE BAĞIRSAK SORUNLARINA İYİ GELİR

Yemek yedikten sonra mideniz şişiyorsa ya da hazımsızlık hissi oluyorsa soda yerine bu karışımı tercih edin. Tarçın ve yoğurt, sindirimi kolaylaştırarak hazımsızlık problemini azaltmaya destek olur. Kabızlık sorunu çekiyorsanız bağırsaklarınızın düzenli çalışmasına yardımcı olacağı için bu sorunu ortadan kaldırabilir. Aynı zamanda mide ve bağırsak enfeksiyonlarına yol açan bakterilerin oluşmasını da engellemeye katkıda bulunur.

kmffdfd-14.jpg

4- UYDKU PROBLEMİNE İYİ GELİR

Uykunuz olmasına rağmen yattığınızda bir sola bir sağa dönüp uyuyamıyor musunuz? Öyleyse bu sorunu, tarçınlı yoğurt yiyerek ortadan kaldırabilirsiniz. Uyumadan önce tüketeceğiniz bir kase tarçınlı yoğurt, rahat bir şekilde uyumanızı sağlar.

5- ZEKA GELİŞİMİNİ DESTEKLER

Dengeli ve sağlıklı beslenmenin zeka gelişimini desteklediği bilinen bir gerçek. Dolayısıyla özellikle gelişme çağındaki çocukların bilişsel gelişimini desteklemek için tarçın ve yoğurt tüketmelerini sağlayabilirsiniz. Bu karışım, aynı zamanda hafızayı güçlendirmeye de yardımcı olur.

6- KAN ŞEKERİNİ DÜZENLER

Düzenli olarak tüketeceğiniz bir kase tarçın ve yoğurt, insülin direncini önlemeye ve insülin düzeyini dengede tutmaya katkıda bulunur. Böylece daha sağlıklı bir yaşam sürebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN