Her Gün Elma Sirkesi İçerseniz Vücudunuza Bunlar Olur! İşte Elma Sirkesinin İnanılmaz Faydaları

Her Gün Elma Sirkesi İçerseniz Vücudunuza Bunlar Olur! İşte Elma Sirkesinin İnanılmaz Faydaları

Elma sirkesi, doğal sağlık camiasında mükemmel bir üne sahiptir. Bu sıvının sihirli özellikleri hakkında çoğu bilimsel olarak kanıtlanmış birçok iddia ortaya atılmıştır. Her gün elma sirkesi içerseniz vücüdunuza bu faydaları sağlamış olursunuz. İşte detaylar.

Elma sirkesinin sağlık ve tıbbi amaçlı kullanımı eski zamanlara kadar uzanmaktadır. Bazı sağlık uzmanları, oldukça önemli sağlık yararları elde etmek için her gün elma sirkesi (bir bardak su ile seyreltilmiş 2 yemek kaşığı) içilmesini önermektedir. Bu haberimizde, günlük olarak sirke içmenin sağlayabileceği 15 faydadan bahsedeceğiz. İşte sirkenin mucizevi faydaları.

İŞTAHINIZI AZALTIR

Diyet yapıyorsanız, yeme isteğinizi uzak tutmak için bir su ve elma sirkesi çözeltisi içerek kilo kaybınızı artırabilirsiniz. Ayrıca, midenizi daha uzun süre tok tutarak yiyeceklerin doyurucu etkilerini artırmaya yardımcı olur.

elma-sirkesi.jpg

TATLILARDAN KAÇININ

Tatlı yiyecekler: tüm diyetçilerin düşmanı. Tatlı isteğimizi kontrol altında tutmanın bir yolu olsaydı, belki de katı bir düşük kalorili diyete sadık kalabilirdik. İyi haber şu ki, takviyeler veya diyet hapları ile yapamazsınız. Çözeltiye biraz bal ekleyerek elma sirkesinin bu etkisini artırabilirsiniz.

SİNDİRİME YARDIMCI OLUR

Elma sirkesinde bulunan bir şey, bağırsak florasının sağlıklı büyümesini destekleyen bir bileşen olan prebiyotiklerdir. Maddeyi düzenli olarak içmek, bu mikroorganizmalara mide asidini ve sindirimi düzenlemek için gereken savaşma gücünü verebilir.

KALBİNİZİ GÜÇLENDİRİR

Kalplerimizi zinde tutmak ve optimal miktarda kan pompalamak için düzenli egzersiz gereklidir. Bunu bir bardak su ve elma sirkesi ile eşleştirin, kalbiniz bunun için size teşekkür edecektir. Elma ve elma sirkesinde bulunan pektin, atardamarlarınızdaki kötü kolesterol ve tıkanıklıklardan kurtulmanıza yardımcı olur.

elma-sirkesi1.jpg

KAN ŞEKERİ DÜZEYLERİNİN DÜZENLENMESİNE YARDIMCI OLUR

Elma sirkesi, insülinin şekeri parçalama yeteneğinin etkilerini artırır. Yanınızda bu sirke varsa, yüksek karbonhidratlı yemeklerin hiçbir şansı yoktur. Bununla birlikte, halihazırda şeker hastalığından muzdarip olanlar önemli ölçüde yardımcı olmayabilir, bu nedenle insülin iğnelerinin yerine kullanılmamalıdır.

KANSER RİSKİNİZİ AZALTIR

Vücudumuza koyduğumuz birçok şey kanserli hücrelerin büyümesine katkıda bulunabilir. Bunun başlıca nedeni, en sevdiğimiz içeceklerde ve atıştırmalıklarda saklanan zehirlerin asidik içeriğidir. Elma sirkesi, vücudumuzdaki asit/alkali dengesinin korunmasına yardımcı olabilecek alkalileştirici özelliklere sahiptir.

VÜCUDUNUZ BESİNLERİ DAHA ETKİLİ BİR ŞEKİLDE EMECEK

Bu, bağırsak floramızın sindirimi iyileştirmesine yardımcı olan aynı prebiyotiklerle ilgilidir. Elma sirkesi bu bağırsak florasını besler ve bu da vücudumuzun daha fazla kalsiyum ve demir emmesini sağlar. Bu iki mineral, genel sağlığımızı iyileştirmek için gereklidir.

AĞIZ KOKUSUNU TEDAVİ EDER

Elma sirkesi, ağzımızda büyüyen sinir bozucu mikroplarla başa çıkacak antibakteriyel özelliklere sahiptir. Ancak, doğrudan gargara yapılması amaçlanmamıştır; bunun yerine önce bir bardak suyla seyreltin ve fırçalamadan önce yarım saat bekleyin. Bu, dişlerinizin minesinin bozulmamasını sağlayacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN