Herkes turşusunu biliyordu şimdi de kavurması çıktı! Canan Karatay “inanılmaz faydalı” diyerek tavsiye etti…

Herkes turşusunu biliyordu şimdi de kavurması çıktı! Canan Karatay “inanılmaz faydalı” diyerek tavsiye etti…

Sağlıklı beslenmeye ilişkin yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen Canan Karatay, yeni bir tavsiyeyle yine sağlık gündeminde yer aldı. Herkesin turşusunu bildiği o yiyeceğin kavurmasını önerdi. Uzman isim “inanılmaz faydalı” diyerek tavsiye etti…

Sağlıklı yaşam ve sağlıklı beslenmeye ilişkin verdiği tavsiyelerle tanınan Prof. Dr. Canan Karatay, yepyeni bir tavsiye ile gündeme geldi. Herkesin turşusunu ya da dolmasını yaptığı o yiyeceğin bu kez de kavurmasını önerdi. İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde vücudu zırh gibi koruyan o yiyeceğin faydalarını duyunca markete pazara koşacaksınız.

yeni-proje-19.jpg

KANSER RİSKİNİ AZALTIRKEN ŞEKERİ DÜZENLİYOR

Cumhuriyet’te yer alan bilgilere göre Canan Karatay, lahana tüketiminin insan sağlığı için oldukça önemli olduğunu söylüyor. Birçok kişi lahananın turşusunu ya da dolmasını yerken uzman isim lahana kavurmasının çok faydalı olduğunu ifade ediyor. Buna ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Canan Karatay, şunları söyledi:

“Lahananın turşusu dünyanın en önemli tıbbi malzemelerinden biridir. Kanser olmanızı önler, kalp hastası olmanızı önler, Alzheimer olmanızı önler, karaciğerinizin yağını giderir, şekerinizi düzenler.”

yeni-proje-20.jpg

KAVURMASI ÇOK DAHA FAYDALI

Lahana, bol miktarda lif bulundurduğu için kabızlığı önlerken sindirimi de oldukça kolaylaştırıyor. Kavurma hali ise çok daha etkili bir şekilde karşımıza çıkıyor.

yeni-proje-21.jpg

Lahananın içerisinde bulunan probiyotikler sayesinde başta sindirim sistemi olmak üzere cilt sağlığı da kendisini korur. Cildin geç yaşlanmasına yardımcı olurken ihtiyacı olan nemi sağlar. Öte yandan cildin daha parlak ve pürüzsüz durmasına yardımcı olur. Lahana kavurması hafif bir yemek olduğu için kolaylıkla tüketilebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN