Hurmanın üstüne limon damlatın etkisini görün! Her gün bir tane yiyin bir daha bırakamayacaksınız

Hurmanın üstüne limon damlatın etkisini görün! Her gün bir tane yiyin bir daha bırakamayacaksınız

Bu tariften sonra hurmayı yalnızca Ramazan aylarında yemekten vazgeçemeyeceksiniz. Sağlıklı beslenmenin sırrı olan limonu hiç hurmayla denediniz mi? İki mucizevi besinin birleşimiyle bir daha hasta olmayacaksınız. Tek yapmanız gereken hurmanın üstüne iki üç damla limon sıkmak. Her gün bu tarifi uygulayın ve inanılmaz etkisini görün. İşte hurma ile limon birleşiminin inanılmaz faydaları...

Ramazan aylarının vazgeçilmez besini hurmanın faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız. İftarların ve sahurun vazgeçilmez besini olan hurma içeriğinde vitaminlerle insan vücudunu baştan aşağı yeniler. Peki hurmanın üstüne limon sıkarak hiç tükettiniz mi? Büyük ihtimalle yememişsinizdir ancak bu haberden sonra hurmayı artık böyle tüketeceksiniz. Uzmanlar tarafından sıklıkla önerilen hurmanın üstüne bir iki damla limon sıktığınızda öyle bir fayda sağlıyor ki en ünlü diyetisyenler bile şok oluyor. Peki hurma ile limonun faydaları neler? İşte detaylar...

UZMANLARIN SÜPER BESİNİ

Uzmanlar hurmayı süper besin olarak adlandırır. Bunun nedeni ise içeriğinde bulunan inanılmaz vitaminlerden kaynaklı. Hem lezzetli tadıyla hem de verdiği tokluk hissiyle sofraların vazgeçilmezi olan hurmayı hiç limonla denediniz mi? Eğer denemediyseniz bu tarifi mutlaka uygulayın.

kmfdffd-5.jpg

HURMANIN ÜZERİNE LİMON SIKIN!

Hurmanın üzerine bir iki damla limon sıkarak yerseniz birçok hastalığa karşı korunabilirsiniz. 'Hurmanın her halini yerim' diyorsanız bu tarif tam size göre. Gece yatmadan önce limonu alın ve hurmanın üzerine sıkın ve ardından afiyetle yiyin. Bu yöntemle vücudunuz kendi kendini onaracak ve gün boyu ihtiyacınız olan enerjiyi sizin için sağlamış olacaktır.

kmdffdfd-13.jpg

HURMA İLE LİMON KARIŞIMININ MUCİZEVİ FAYDALARI

Peki hurma ile limon birleşiminin faydaları neler? Diyetisyenler tarafından sıklıkla önerilen bu tarif birçok hastalığa şifa olmakta. Bizde sizler için faydalarını derledik. İşte hurma ile limonun faydaları;

SİNDİRİM SİSTEMİNE YARDIMCI OLUR

Lif yönünden zengin olan hurmayı limonla tükettiğiniz zaman bağırsakların çalışmasını düzenler. Her gün limonlu hurma tüketirseniz kolay kolay kabız olmazsınız.

KEMİKLERİ GÜÇLENDİRİR

Hurmanın içerisinde yer alan potasyum, kalsiyum ve magnezyum ile kemikler güçlenir. Uzmanlar hurmanın kemikleri güçlendirdiği ve limonla birlikte tüketiminde kemik erimesine karşı kalkan olduğunu belirtiyor.

ENERJİ VERİR

Vitamin ve antioksidan yönünden zengin olan hurma enerjinizi yükseltir.

kmfdfd-58.jpg

STRESTEN KORUR

Hurma beyin sağlığı için gerekli olan serotonin ve norepinefrin oluşmasına yardımcı olan B6 vitamini yönünden son derece zengindir. Limonla birleştiği zaman stresten korunur ve yaşlanma hızının önüne geçersiniz.

KALBİ KORUR

Potasyum kaynağı olan hurma ölçülü tüketildiğinde tam bir kalp dostudur.

KİLO VERMENİZİ SAĞLAR

Hurma uzun süre tok tutmanın yanı sıra kan şekerinin aniden yükselmesini önler. Hurma sindirimi düzenler, toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Haliyle bu lezzetli gıda zayıflamanıza yardım eder.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN