İbn-i Sina'nın asırlık sırrı! Cilt hastalıklarına tek çözüm: Ne doktor ne ilaç...

İbn-i Sina'nın asırlık sırrı! Cilt hastalıklarına tek çözüm: Ne doktor ne ilaç...

Günümüzde birçok kişinin farklı etkenlerden dolayı muzdarip olduğu cilt rahatsızlıkları oldukça rahatsız edici boyutlara gelebiliyor. Öyle ki bazı durumlarda hiçbir ilaç da fayda etmiyor. Bu gibi cilt hastalıkları içinse çözümü yıllar önce İbn-i Sina açıklamış. İşte, İbn-i Sina'nın cilt hastalıkları için önerdiği o büyük sır...

Yaz mevsiminin son günlerinde birçok yeni meyvenin de zamanı geldi. Tüketimi için en doğru zamanı beklenen bu meyvelerden biri de kavun. Hem tatlı hem doyurucu olan kavun aynı zamanda sağlık için de birçok fayda sağlıyor.

Öyle ki İbn-i Sina da kavunun faydaları yıllar öncesinde açıklamış. Sulu ve aromatik kokuya sahip olan kavunun faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız...

ct-h-9-1.jpg

KAVUN KABUĞUNUN CİLDE SINIRSIZ FAYDASI

İbn-i Sina, kavun kabuklarını işaret ederek birçok tavsiyede bulunmuştur. Tıbbın babası olarak bilinen İbn-i Sina'ya göre kavun kabukları cilde sürüldüğünde etkileri şunlar oluyor:

- Cildi temizleyerek nemlendirir,

- Sivilceleri iyileştirir,

- Göz çevresi bakımı sağlar,

- Cildi ölü hücrelerden korur.

ct-h-9-2.jpg

KAVUNUN GENEL FAYDALARI

Kavunun cilt sağlığı üzerindeki etkilerinin yanı sıra diğer faydaları ise şöyledir:

İçeriğinde D vitamini bulunan kavun, kemiklerin yapısını güçlendirerek koruma sağlar. Ayrıca sodyum ve potasyum zengini olduğu için de kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur.

İçeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklığı güçlendirerek hastalıklara karşı koruma mekanizması oluşturan kavun bunun yanı sıra iyi bir B vitamini kaynağıdır. Bu yönüyle de hafızayı güçlendirerek unutkanlığı önler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN