İbn-i Sina’nın asırlık tarifi! Sadece 2 malzemeyle tüm vücut sıfırlanıyor: 90 saniyede mucizevi etki

İbn-i Sina’nın asırlık tarifi! Sadece 2 malzemeyle tüm vücut sıfırlanıyor: 90 saniyede mucizevi etki

İbn-i Sina’nın asırlar öncesinde yazdığı birçok tarif hala günümüzde alternatif tıpta kullanılıyor. Bu tariflerden biri olan kuru incir ve zeytinyağı da birçok derde deva oluyor. Peki, kuru incir ve zeytinyağı karışımının faydaları nelerdir? İşte, 90 saniyede hazır olan karışımın mucizevi etkileri…

Tıbbın babası olarak adlandırılan İbn-i Sina’nın asırlar önce hazırladığı bu karışımın ömrü uzatmaya etkili olduğu söylenir. 90 saniyede hazır olan karışım için ihtiyacınız olan iki malzeme zeytinyağı ve kuru incir. Her ikisi de kendi başına çok faydalı olan bu besinler bir araya geldiğinde etkisini daha çok artırıyor.

KURU İNCİR VE ZEYTİNYAĞI KARIŞIMI NASIL HAZIRLANIR?

250 gram kuru inciri iyice yıkayın ve kare şeklinde kesin. Ardından uygun bir kavanoza alarak üzerine 1 litre zeytinyağı koyun. Karışımı kavanoz içinde 5 gün karanlık bir ortamda dinlendirin ve 5 günün sonunda sabah akşam olacak şekilde günde 2 defa tüketin.

kuru-incir-ve-zeytinyagi-karisiminin-faydalari-1.jpg

KURU İNCİR VE ZEYTİNYAĞI KARIŞIMI FAYDALARI

İçeriğinde lif bulunan incir bağırsak hareketlerine destek oluyor. Zeytinyağı da bağırsakların iç yüzeyini yenileyici bir etkiye sahiptir. Bu iki güç birleştiğinde kabızlık sorunu yaşayanlar bu sorundan tamamen kurtulacaktır. Ayrıca bu etkiler sayesinde kilo verme sürecinde olanların bu süreci de hızlanacaktır.

Omega3 ile Omega6 içeren karışım kalp, damar ve kanser gibi hastalıklara karşı da koruma sağlar. Cilt üzerinde de olumlu etkileri bulunan karışım, sivilce ve kırışıklık gibi sorunlar yaşayanlar tarafından da düzenli olarak tüketilmeli. Böylelikle cilt sağlıklarını koruma altına alarak istenmeyen sorunlardan kurtulabilirler.

kuru-incir-ve-zeytinyagi-karisiminin-faydalari-2.jpg

Karışımın bir diğer faydalı yönleri ise astım ve bronşitedir. Bu karışım solunum sıkıntısı çekenlerin daha rahat nefes almasını sağlar. Kuru incir kemik ve dişlerin güçlenmesinde etkili olacak kalsiyum ve fosfor da içermektedir. Aynı zamanda özofajit ile ülser gibi hastalıklara yakalanma oranını da minimuma indirir.

İbn-i Sina’nın asırlar önce önerdiği bu karışımın sağlık üzerindeki olumlu etkileri kanıtlanmıştır. Ama yine de özellikle hamile, yaşlı ve kronik rahatsızlığı olanların tüketmeden önce doktor tavsiyesi alması büyük önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN