İbrahim Saraçoğlu'nun reçeteli kür tarifi: Tüm eklem ağrılarını anında kesiyor! Her sabah bir kaşık ile 20 yaş gençleşin

İbrahim Saraçoğlu'nun reçeteli kür tarifi: Tüm eklem ağrılarını anında kesiyor! Her sabah bir kaşık ile 20 yaş gençleşin

Sağlıklı yaşamın birçok formülü var ancak hepsine baktığımız zaman tek bir besin karşımıza çıkmakta, limon! İçeriğindeki vitaminler sayesinde her derde deva olan limon, hem hastalıklara karşı sizi korur hem de eklem ağrılarına iyi gelir. Eğer sizde her sabah kalktığınızda vücudunuzda bazı bölgelerin ağrıdığını hissediyorsanız bu kür tam size göre. İbrahim Saraçoğlu'nun reçetelerinin arasında yer alan bu kür ile kemikleriniz eskisinden daha güçlü olacak. İşte zeytinyağlı limon kürü tarifi...

Her sabah kalktığınızda eklemlerinizde ağrı yada ses geliyorsa kemik yapınız güçsüzleşmiş demektir. Eğer bunu için önlem almazsanız kemikleriniz daha da zayıflar. Sağlıklı yaşamın sırrı olan limon, kabuğundan çekirdeğine kadar fayda sağlamakta. Oluşan kemik ağrıları ve sızlamalara en iyi çözüm yolu ise zeytinyağlı limon kürü tarifidir. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun reçeteleri aralarında yer alan zeytinyağlı limon kürü tarifi tüm kemik ağrılarınıza son verecek. Peki zeytinyağı limon kürü ile hızlı zayıflama metodu nasıl uygulanır? Limon kabuğu kürü ile eklem ağrılarına son veren kür tarifi nasıl yapılır? İşte İbrahim Saraçoğlu'nun özel zeytinyağlı limon kürü tarifi...

BU İKİ BESİNLE AĞRILARINIZDAN KURTULUN

En yararlı besinler başında gelen limon C vitamini açısında oldukça zengindir. Limon tüketilirken genelde limon kabukları çöpe atılıyor ancak kabuğunda bulunan antioksidandan liflere, minerallerden vitaminlere kadar zengin bir içeriğe sahip. Aynı zamanda limon kabuğundan yağ üretimi de gerçekleştiriliyor.

k434343-2022-10-20t171011-107.jpg

Kürde kullanılan bir diğer ürün ise zeytinyağıdır. Zaten zeytinyağının faydalarını herkes bilmekte. Biz yine de kısaca sizi bilgilendirelim. Halk arasında sıvı altın adıyla da bilinen bu yağ yemeklerde kullanılabilirken, direk içilerek de tüketilebiliyor. Her gün bir tatlı kaşığı zeytinyağı, sağlıklı ve enerjik olmanıza katkı sağlarken, sindirim sisteminizi de desteklemektedir.

İBRAHİM SARAÇOĞLU HER SABAH İÇİN DİYOR

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen ve her sabah tüketilmesi konusunda ısrar edilen bu tarif sizi tüm ağrılarınızdan kurtaracak. 1 tatlı kaşığı zeytinyağına 4 bilemediniz 5 damla limon sıkın ve için. Farkı Maksimum 15 gün içinde hissetmeye başlarsınız.

ZEYTİNYAĞLI LİMON KÜRÜNÜN YAPILIŞI

HAZIRLANIŞI

İlk olarak limonu alın ve iyice sıkın. Elde ettiğiniz limon suyunu, klorsuz suyu ve maydanozları sapları ile beraber blenderdan geçirin. Ortaya çıkan karışımı her sabah kahvaltı etmeden önce için. Bunu 15 gün peş peşe uygulayın.

LİMON KABUĞUNUN FAYDALARI NELER?

DİŞ ETERİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Limonda ve kabuğunda bulunan C vitamini, bu vitamininin eksikliğine bağlı olarak gelişen bir tür kanamalı diş eti hastalığı olarak bilinen skorbüt hastalığının oluşumunu engelliyor.

KARACİĞERDE YAĞLANMAYI AZALTIYOR

Limon kabuğu içerdiği pektin, esansiyel yağlar ve PMF (polymethoxylated flavones) ile kolesterol seviyesini, trigliserid düzeylerini, karaciğer yağlarını azaltıyor.

kmsdds.jpg

BAĞIRSAKLARI KORUYOR

Limon kabuğunda mevcut olan diyet lifi, bağırsak sağlığını koruyor. Ayrıca limon kabuğunun içerdiği pektin, kabızlığın önlenmesine de fayda sağlıyor.

HÜCRE HASARANI ÖNLÜYOR

İçerisindeki yüksek antioksidan kapasitesi sayesinde hücrelerde hasar oluşturan serbest radikalleri etkisiz hale getiriyor.

KANSER RİSKİNİ AZALTIYO

Limon kabuğu, içerisindeki limonen ve salvestrol Q10 sayesinde kanserli hücrelerle savaşmaya yardım ediyor.

DAMAR SAĞLIĞINI KORUYOR

Limon kabuğunda bulunan flavonoidlerden olan hesperidin ve naringin sayesinde damar yapısı korunuyor. Yüksek C vitamini sayesinde koroner arter hastalığını da azaltıyor.

ZEYTİNYAĞLI LİMON KÜRÜ NE ZAMAN İÇİLMELİ?

Zeytinyağı karaciğeri temizler ve yenilenmesine yardımcı olur. İç organlarımızı temizleyen karaciğerin de temizlenmeye ihtiyacı vardır, onu da temizlemeye en çok yardımcı olan besinlerden biri zeytinyağıdır. Sabahları aç karnına içeceğiniz zeytinyağınıza biraz limon sıkarak afiyetle tüketebilirsiniz.

kmffdf.jpg

Sabahları aç karnına zeytinyağı içmenin faydaları: Kalın bağırsak kanserine karşı koruyucudur. Zeytinyağı saç, tırnak ve cilt için faydalıdır. Bağışıklık sistemini destekler. Vücuttaki iltihapları geçirir. Kalp rahatsızlıklarından korur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN