Ihlamurun rengi kırmızıya döndüyse sakın içmeyin! Yapılan en büyük hatalardan biri, faydası buhar olup uçuyor, vücudu zehirliyor

Ihlamurun rengi kırmızıya döndüyse sakın içmeyin! Yapılan en büyük hatalardan biri, faydası buhar olup uçuyor, vücudu zehirliyor

Soğuk havaların etkisini göstermesiyle beraber kış çaylarına olan ilgi arttı. En çok tercih edilenlerden biri olan ıhlamur ise yeni bir detayla dikkatleri çekti. Eğer ıhlamurun uzun rengi kırmızıya döndüyse sakın içmeyin. Bu duruma dikkat etmezseniz ıhlamurun faydalarından eser kalmaz…

Kış aylarında çoğu kişi kış çayları tüketiyor. Hem hastalıklara karşı önlem almak için hem de öksürük, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların çabuk geçmesi için tercih edilen kış çayları insan sağlığına faydalarıyla sık sık gündeme geliyor. Bu kapsamda en çok tüketilen günlerden biri ıhlamur olurken ıhlamurun bu halinle dikkat etmek hayati önem taşıyor. Eğer bu detaya dikkat etmezseniz ıhlamur dan bir şifa beklemeyin.

UZUN SÜRE KAYNATMAYIN

Milliyet'te yer alan habere göre, ıhlamuru uzun süre kaynatmak içerisindeki bütün faydalı besinlerin buharlaşarak yok olmasına neden oluyor. Dolayısıyla besin değerini kaybettikten sonra ıhlamuru tüketmenin bir anlamı kalmıyor. Öte yandan sürekli kaynayan ıhlamur tadını kaybederek acılı aşmaya başlıyor. Uzmanlar ise ıhlamuru demlerken doğru teknikler kullanılmasının oldukça önemli olduğunu ifade ediyor.

yeni-proje-22.jpg

Eğer ki ıhlamur demlendikten sonra kırmızı bir renk aldıysa bu içerisindeki faydalı bütün besinlerin faydasını kaybettiği anlamına geliyor. Bu doğrultuda hastalıklardan korunmak, hastalıkları çabuk iyileştirmek gibi nedenlerden dolayı tüketilen ıhlamurun hiçbir işlevi kalmamış oluyor.

IHLAMURU DOĞRU DEMLEME YÖNTEMİ

Ihlamurun bütün faydalarından yararlanabilmek için yapmanız gereken en önemli şeylerden biri demleme süresini iyi ayarlamaktır. Ihlamuru kaynatırken renginin kırmızıya dönmesinden emin olmalısınız. Bunların yanı sıra ıhlamur ara ekleyeceğiniz başka besinler ıhlamurun faydalı yönünü daha da kuvvetlendirecektir.

yeni-proje-23.jpg

TARÇIN EKLEYEREK ÖKSÜRÜĞÜ KESİN

Eğer doğru şekilde demediğiniz ıhlamura bir miktar tarçın eklerseniz oldukça kuvvetli bir balgam sökücü elde etmiş olursunuz. Bunun yanı sıra ıhlamuru adı çayı ile karıştırdınız takdirde boğaz ağrılarınızı daha kolay iyileştirebilirsiniz.

yeni-proje-24.jpg

BAL İLE KARIŞTIRILABİLİR

Hem tadının daha cazip olması için hem de daha faydalı olması için ıhlamurun içine bal ve limon ekleyebilirsiniz. Bu karışımı sayesinde grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi kış hastalıklarından daha kolay kurtulabilirsiniz.

KUŞBURNU İLE BİRLEŞTİRİN ETKİSİ ARTSIN

Ihlamuru kuşburnu ile birleştirdiğiniz takdirde hem boğazlarının yumuşayacak hem solunum yollarınız açılacak hem de öksürüğünüz hafifletecektir. Aynı zamanda kuşburnu ile karıştırıldığı takdirde çayın lezzeti daha güzel olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN