İlk bardakta ne balgam bırakıyor ne grip! Yıllardan beri gribin en büyük savaşçısı: Aktarlar en çok bunu satıyor

İlk bardakta ne balgam bırakıyor ne grip! Yıllardan beri gribin en büyük savaşçısı: Aktarlar en çok bunu satıyor

Özellikle de havaların soğumasıyla beraber grip ve soğuk algınlığı şikayetleri artmaya başladı. Bu kapsamda insanlar doğal çözümlere yönelirken bu yöntem ilk bardakta ne balgam bırakıyor ne de grip. Uzun yıllardır gribin en büyük savaşçısı olan bu ürün aktarlarda da en çok satılan ürünlerden biri.

Kış mevsiminin gelmesiyle beraber hastalıklarda artış görülürken insanlar hem önlem almak için hem de hastalıklarını çabuk atlatmak için doğal yöntemlere başvurmaya başladı. Çoğu kişi aktardan hastalıklarına iyi gelecek ürünler alırken en çok bu ürün satılıyor. Uzun yıllardır grip karşısında en büyük savaşçı olarak bilinen bu ürün grip, nezle, soğuk algınlığı gibi hastalıklarla mücadele ediyor.

HASTALIKLARIN EN BÜYÜK SAVAŞÇISI

Çoğu kişinin evinde yapılan ıhlamur çayı, soğuk algınlığı, nezle, grip gibi hastalıklarla savaşmada birebirdir. Öyle ki içerisinde bulundurduğu besinler sayesinde vücudu bir kalkan misali koruyor. Üst solunum yolu enfeksiyonların tedavisinde kullanılmasının yanı sıra ateş düşürücü özelliklere de sahip olan ıhlamur çayı, aynı zamanda balgam söktürücü etkisiyle de birçok insan tarafından tercih ediliyor. Kışın en büyük problemlerinden biri olan boğaz ağrısı için de Ihlamur çayı sıklıkla tercih ediliyor.

yeni-proje-001.jpg

Tüm bunların yanı sıra ıhlamur çayının içerisinde bulunan bileşenler kişinin stresini ve kaygısını azaltıcı etkiler gösteriyor. Ayrıca uyku kalitesini artırmaya yararken kan basıncını düşürerek vücudu dengeliyor.

yeni-proje-1-001.jpg

IHLAMUR ÇAYI NASIL KAYNATILIR?

Oldukça basit bir demleme yöntemi olan bu çay kaynatılmış kaynar suya bir tatlı kaşığı kurutulmuş ıhlamur çiçeği ya da yaprağı eklenerek hazırlanabilir. Kaynamış suya ıhlamur çiçeğini ya da yaprağını ekledikten sonra 10 ila 15 dakika demleme süresi için bekleterek rahatlıkla tüketebilirsiniz. Yaprakların ya da çiçeklerin içerken ağzınıza gelmesini istemiyorsanız süzgeç yardımıyla süzebilirsiniz.

yeni-proje-2.jpg

AŞIRI TÜKETİMDEN UZAK DURUN

Her ne kadar faydalı bir çay olsa da her besinde olduğu gibi bunda da fazla tüketim vücuda zarar verebilir. Dolayısıyla aşırıya kaçmadan tüketildiği takdirde vücudunuza iyi gelecektir. Tüm bunların yanı sıra hamile, emziren kadınlar, kronik hastalığı olan kişiler ve ilaç kullananlar ıhlamur tüketmeden önce bir uzmana danışmalıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN