Kabızlık, kanser, uykusuzluk hepsine birebir! En yüksek D vitaminine sahip: Faydaları saymakla bitmiyor

Kabızlık, kanser, uykusuzluk hepsine birebir! En yüksek D vitaminine sahip: Faydaları saymakla bitmiyor

D vitamini eksik olan insanlar için yeni bir besin kaynağı önerildi! Peki hangi besinin D vitamini takviyesi için kullanılması gerekiyor? Tüm detaylar haberimizde.

D vitamini eksik olan insanlar gündelik hayatta birçok farklı sorun yaşıyor. Ancak D vitamininizi tamamlamak için bu besini düzenli olarak kullanırsanız bu sorundan kısa sürede kurtulacaksınız! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

D VİTAMİNİ KAYNAĞI BESİN

D vitamini özellikle kemik sağlığı için çok önemli. D vitamini eksikliği olması vücut ağrısı, halsizlik, yürürken güçlük, kemik ağrıları, güçsüzlük, saç dökülmeleri, baş ağrıları, depresyon, değişen ruh hali, uykusuzluk, göz altı morluğu, aşırı terleme, kilo verme güçlüğü, üşüme gibi problemlerle ortaya çıkıyor. D vitamini en çok güneş ışıklarından alınıyor ancak soya fasulyesi de içinde büyük ölçüde D vitamini içeriyor. 

Soya Fasulyesi Faydaları

Soya fasulyesi diyabetten koruyor ve içinde protein ve lif olduğu için kilo alımını destekliyor. Aynı zamanda içinde olan antioksidan sayesinde kanser süreçlerini yavaşlatarak tedavi sürecinde kullanılabiliyor. Soya fasulyesi metabolizmayı düzenler ve uyku kalitesinin artmasını sağlar. Soya fasulyesi iyi bir lif kaynağı olduğu için kabızlık durumuna iyi gelir ve sindirim sistemini düzenleyerek bağırsak sağlığına olumlu şekilde etki eder. Aynı zamanda soya fasulyesi cilt lekeleri, kırışıklık gibi birçok farklı soruna da iyi gelir. Soya fasulyesi yağı cilde sürüldüğü zaman lekelere iyi gelmesiyle bilinir. Metabolizma düzenleyen ve uyku düzenine iyi gelen soya fasulyesinin en büyük etkisi ise bağırsakları düzenleyerek kabızlığa iyi gelmesidir. Soya fasulyesi içinde içerdiği amino asit sebebiyle B1 vitamini ve kırmızı etin rakiplerinden biri olarak bilinmektedir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN