Kabızlık sorununa son! Bunu yiyen kabızlıktan kurtuluyor, bağırsaklarınız tertemiz olacak

Kabızlık sorununa son! Bunu yiyen kabızlıktan kurtuluyor, bağırsaklarınız tertemiz olacak

Sindirim sistemi bilindiği üzere vücudumuzun dengesini sağlamak adın önemli bir role sahiptir. Besinlerin emiliminin gerçekleştiği ve atık maddelerin yer aldığı sindirim sisteminde bazen bozukluklar yaşanabiliyor. Bağırsakta yer alan kabızlık sorunu ise bozulmaların başında yer alır. Fakat yapılan doğru beslenme ile birlikte kabızlığın önüne geçilebilir. Peki kabızken ne yenilmesi gerekir? İşte tüm detaylar...

190520191429051656395.jpg

Lahana Turşusu

Kabızlığın en büyük düşmanlarından birisi Lahana Turşusu olarak bilinir. Laktik asitle birlikte fermente edilen kıyılmış lahana bağırsaklarınızı rahatlatacaktır. Uğramış olduğu fermantasyon sebebiyle probiyotik üreten lahana turşusu sindirim sisteminizi düzenler. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara göre yarım fincan (70 gram) lahana turşusu bağırsaklardaki bakterileri besleyerek sindiriminize yardımcı olacaktır. Lahana turşusunda yer alan cömert enzim ardımı ile birlikte besinlerinizi daha küçük ve kolay sindirilebilir parçalara ayırabilir

salmon.webp

Somon Balığı

Somon balığının faydaları saymakla bitmez. En bilindik özelliklerinden birisi ise vücudunuzda yer alan iltihabı azaltmak konusunda oldukça etkilidir. İçerisinde bulunan omega-3 yağ asitler vücudumuz için önemli bir rol alır. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre İnflamatuar bağırsak hastalığı, gıda intoleransları ve başka sindirim bozuklukları yaşayan vatandaşların bağırsaklarında iltihap birikmesi meydana gelir. Somon balığında bulunan omega-3 yağ asidi sayesinde iltihabın azaldığı görülür.

kemik-suyu-yapmanin-puf-noktalari-2.jpg

Kemik Suyu

Kemik suyu bağırsaklarımız için önemli olduğu kadar vücudumuz için de büyük bir önem taşır. Oldukça sağlıklı olan kemik suyu hayvanların kemik ve bağ dokuları kullanılarak yapılır. Kemik suyunda yer alan jelatin, glisin amino asit ve glutamin elde edilir. Kemik suyunda yer alan asitler ile sindirim sisteminde yer alan sıvılar bağlanarak daha kolay bir sindirim sağlayabilir. Kemik suyunda yer alan glutamin bağırsak duvarınızın işlevini korur.

1010925-1920x1080-1.jpg

Nane

Nane bitkisi mentha cinsinin bir parçası olarak bilinir. Çok yayın olarak yetişen nane sindirim sistemine oldukça fayda sağlayabilir. Nane yağının faydaları saymakla bitmez. Midenizde yaşanan rahatsızlığı, şişkinliği ve bağırsak problemlerini ortadan kaldırmak için tavsiye edilir. Hazımsızlığı büyük oranda giderdiği de bilinir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN