Kahvaltıda yeşil biber yemek için 5 neden! Faydalarını öğrenince küçük dilinizi yutacaksınız

Kahvaltıda yeşil biber yemek için 5 neden! Faydalarını öğrenince küçük dilinizi yutacaksınız

Her mevsim tezgahlarda bulabileceğimiz renk renk, çeşit çeşit, acı-tatlı biberleri taze olarak çıtır çıtır yemenin lezzeti bir başka olsa da, turşudan salçaya, kuruluktan baharata birçok farklı tat yaratmak mümkün. Peki biberin sağlığa faydaları nelerdir?

Portakallar yüksek C Vitamini içeriği ile bilinebilirken, yeşil biber aslında portakal ve diğer narenciye meyvelerinin sahip olduğu ağırlıkça iki kat daha fazla C Vitamini içerir. Yeşil biber de mükemmel bir kaynaktır:

  • B6 vitamini
  • K vitamini
  • Potasyum
  • E vitamini
  • Folatlar
  • A vitamini

Porsiyon Başına Besinler

Bir ½ fincan doğranmış yeşil biber porsiyonu şunları içerir:

  • Kalori: 15
  • Yağ: 0 gram
  • Kolesterol: 0 miligram
  • Sodyum: 2 miligram
  • Karbonhidratlar: 3 gram
  • Lif: 1 gram
  • Şeker: 2 gram
  • Protein: 1 gram

800x420-biberin-faydalari-nelerdir-biber-yemenin-yararlari-1538471196163.jpg

SAĞLIK YARARLARI

Yeşil biber, inanılmaz derecede çok yönlü oldukları ve hemen hemen her tuzlu yemeğe eklenebildikleri için mutfağınızda bulundurmanız gereken popüler bir sebzedir. Çok yönlülüklerinin yanı sıra, yeşil biberdeki bileşikler çok çeşitli sağlık yararları sunabilir.

1. GÖZ SAĞLIĞINI İYİLEŞTİRİN

Yeşil biber, lutein adı verilen kimyasal bir bileşikle paketlenir. Lutein, havuç, kavun ve yumurta da dahil olmak üzere belirli yiyeceklere kendine özgü sarı ve turuncu renklerini verir. Lutein, göz sağlığını iyileştirdiği gösterilen bir antioksidandır. Spesifik olarak, lutein gözün genellikle mavi ışıktan zarar gören kısmını güçlendirmeye yardımcı olur. Diyetinizde yeterince lutein almak, maküler dejenerasyonun ve kataraktın gelişmesini önlemeye yardımcı olabilir.

2. ANEMİYİ ÖNLEYİN

Anemi, kanınızda yeterince demir bulunmamasından kaynaklanan bir durumdur. Bu, vücudunuzda oksijen taşıyan sağlıklı kırmızı kan hücrelerinin üretimini sınırlayabilir. Aneminin ana semptomları yorgunluk ve halsizliktir. Yeşil biber sadece demir açısından zengin olmakla kalmaz, aynı zamanda vücudunuzun demiri daha verimli bir şekilde emmesine yardımcı olabilecek C Vitamini açısından da zengindir. Bu kombinasyon, demir eksikliği anemisini önleme ve tedavi etme söz konusu olduğunda yeşil biberleri süper bir gıda haline getirir.

780x411-1628357284210.jpeg

Hayvan çalışmalarından elde edilen ilginç bulgular, dolmalık biber tüketiminin Alzheimer hastalarında hafıza kaybını önlemede etkili olabileceğini düşündürmektedir. Olgun biberlerdeki bileşikler, amiloid proteinlerini serbest bırakan bir enzimi engelliyor gibi görünüyor. Bunlar sinir liflerinin etrafında birikmekten ve Alzheimer riskine katkıda bulunmaktan sorumlu proteinlerdir.

4. KAN ŞEKERİNİ DÜŞÜRÜCÜ ETKİLERİ OLABİLİR

Hayvan çalışmaları, dolmalık biberin kan şekeri yönetimine yardımcı olduğunu gösteriyor. Bununla birlikte, artan kanıtlar, kan şekeri üzerinde yararlı bir etkiye sahip olan ve diyabet riskini azaltmaya yardımcı olduğu görünen biber gibi bitkilerde bulunan polifenoller olduğunu desteklese de , daha fazla insan çalışmasına ihtiyaç vardır.

5. SAĞLIKLI BİR KALBİ TEŞVİK EDER

Dolaşım sistemine yardımcı olur ve kan serum kolesterolünü düşürerek kalp hastalıklarını önler ve lipid birikimlerini azaltır ve bu nedenle aşırı kan pıhtılaşmasını tersine çevirir. Ayrıca kan akışına yardımcı olmak için kan damarlarını genişletir.

​​​​​​​

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN