Kahvenizi Vitaminler ve Antioksidanlarla Güçlendirmenin 3Yolu

Kahvenizi Vitaminler ve Antioksidanlarla Güçlendirmenin 3Yolu

Her zaman günlük vitaminlerinizi almayı mı unutuyorsunuz? Ama asla unutmadığımız bir şey desek? Günlük kahvemiz. Aslında, günümüz biz onu yaşayana kadar başlamaz. Peki sizce de güne bir destekle başlamanın zamanı gelmedi mi?

Genellikle birçok kişi içmesi gereken vitaminleri ihmal etse de günlük kahvesini ve kahve saatlerini asla ihmal etmez ve atlamaz. Öyleyse neden bu faaliyetleri ikiye katlamıyorsunuz? Sabahları fazladan bir çay kaşığı ilave ederek günlük kafein ihtiyacınıza sağlıklı bir dozda vitamin, antioksidan ve besleyici faydalar ekleyin. Evet, bizi doğru duydunuz. Bu üç ilaveden birini deneyin ve özel vitaminli kahve hazırlayın. Faydaları çoktur; ruh halinizi ve enerjinizi yükseltmekten, kalbinizi korumaktan cinsel yaşamınızı iyileştirmeye kadar.

qgsexpht.jpg

KALP SAĞLIĞI İÇİN KAHVENİZE TARÇIN SERPİN

Sabah fincanınıza tarçın serpmek, güçlü (ve lezzetli) bir antioksidan dozu sağlar. Tarçın binlerce yıldır hem baharat hem de tıbbi olarak kullanılmaktadır. Tarçın, kalbinize ve beyninize koruma sağlayabilir.

Servis yapın: Kahve fincanınıza tarçın ekleyin veya kahvenizi 1 çay kaşığı ile demleyin.

İpucu: “Gerçek” tarçın olarak da bilinen Seylan tarçınını arayın. Bu çeşidin bulunması biraz daha zor ve biraz daha pahalı olmasına rağmen, düşük kaliteli versiyonu olan cassia tarçından çok daha kalitelidir. Seylan, Çin tarçınına kıyasla düzenli olarak tüketilmesi daha güvenlidir.

zencefil-nedir-hangi-hastaliklara-iyi-gelir.jpg

KAS AĞRISI İÇİN KAHVENİZİ GÜÇLENDİRİN

Biraz baharatlı, aromatik bir fincan için kahvenize bu baharattan biraz serpin. Hangi baharattan mı bahsediyoruz? Tabi ki zencefilden. Zencefil yaygın bir tedavi olmuştur. Asırlardır güçlü antioksidan ve anti-inflamatuar bileşikler içerir.

Servis yapın : Kahvenize doğrudan zencefil ekleyin (fincan başına 1 çay kaşığına kadar)

td8noqmc.jpg

BİR DOZ ZERDEÇAL İLE SİNDİRİMİNİZE YARDIMCI OLUN

Zerdeçal, zencefilgiller ailesi içerisinde yer alan sarı çiçekleri ve iri yaprakları olan çok yıllık bir otsu bitki türüdür. İçerisinde bulunan kurkumin adlı bileşen sayesinde sağlık üzerinde çok önemli olumlu etkilere sahiptir. Bağışıklık sistemini güçlendirmek, hastalıklardan korunmak ve vücut üzerindeki olumlu etkilerinden faydalanmak için zerdeçal tüketiminde herhangi bir sakınca bulunup bulunmadığına dair hekiminden onay alan tüm bireyler, düzenli olarak zerdeçal tüketmeye başlayabilir.

Servis yapın : Zerdeçal ile sağlıklı yağları dört bileşenli, hindistancevizi ile karıştırılmış bir uyandırma kahvesinde birleştirin .

İpucu: Zerdeçalın sağlığa faydalarını artırmak için bir tutam karabiberle eşleştirin. Biber, zerdeçalın biyoyararlanımını artırarak baharatı daha küçük dozlarda daha etkili hale getirir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN