Kahveye 1 kaşık eklediğinizde etkilerine şaşıp kalacaksınız! Karaciğerden beyne, kalpten metabolizmaya... Her şeye iyi geliyor

Kahveye 1 kaşık eklediğinizde etkilerine şaşıp kalacaksınız! Karaciğerden beyne, kalpten metabolizmaya... Her şeye iyi geliyor

Sağlıklı beslenmeye dair verdiği önerilerle dikkat çeken Canan Karatay, kahve severler için şaşırtıcı bir tavsiyede bulundu. Sağlık üzerinde birçok olumlu etkisi bulunan o besine değinen Karatay, kahveye 1 kaşık koyunca oluşan etkileri anlattı. İşte, kahve keyfi yaparken bir yandan vücudunuza iyi gelecek o yöntem...

Canan Karatay, vatandaşa doğadaki besinlerin bilinmeyen yönlerini anlatmaya devam ediyor. Son olarak o meyvenin faydalarına değinen Karatay, karaciğerden metabolizmaya kadar vücuttaki inanılmaz etkisini anlattı...

Hindistan cevizi yağının dünyadaki en sağlıklı gıdalar arasında olduğunu kanıtlayan 1500'ü aşkın çalışma yapılmıştır. Öyle ki hindistan cevizi yağının kullanımı ve faydası, birçok insanın tahmin ettiğinden çok daha fazladır. İşte, Hindistan cevizi yağının duyunca çok şaşıracağınız faydaları...

p-h-9-1.jpg

ALZHEİMER HASTALIĞINI TEDAVİ EDİYOR

Orta zincirli yağ asitlerinin karaciğer tarafından sindirilmesi, beyin tarafından enerji için kolay erişim sağlayan ketonlar oluşturur. Ketonlar, glikozun enerjiye dönüştürülebilmesi için insüline ihtiyaç duymaksızın beyne enerji sağlar. Yapılan araştırmalar, Alzheimer hastalarının beyni kendi insülinini üretme yetisini kaybettiğinde, hindistan cevizi yağındaki ketonların beyin fonksiyonlarını onarmaya yardımcı olan alternatif enerji kaynağı yaratabileceğini ortaya koymuştur.

KALP HASTALIKLARI İLE YÜKSEK TANSİYONU ENGELLİYOR

Hindistan cevizi yağı, doğal doymuş yağlar açısından oldukça zengindir. Bu yağlar sadece vücuttaki sağlıklı kolesterolü artırmaz, ayrıca LDL 'kötü' kolesterolün iyi kolesterole dönüştürülmesini de sağlar.

p-h-9-2.jpg

ENFEKSİYONLARI ÖNLER, KARACİĞERİ KORUR

Hindistan cevizi yağının idrar yolu enfeksiyonu ile böbrek enfeksiyonlarını iyileştirdiği de bilinmektedir. Yağda bulunan MCFA'lar bakterilerin üzerindeki lipit kaplamayı yıkıp onları öldürerek doğal antibiyotik etkisi yaratır.

Ayrıca yapılan araştırmalar, hindistan cevizi yağının direk karaciğeri hasardan koruduğunu da göstermiştir. Özellikle karaciğere faydası olan kahveye eklenerek tüketildiğinde etkisi çok daha fazla olmaktadır.

KANSERİ ÖNLEYEREK TEDAVİYE DESTEK OLUR

Hindistan cevizi yağının, yağda üretilen ketonlar da dahil olacak şekilde, kanserle mücadele etmesini sağlayan 2 özelliği bulunuyor. Bu yüzden tümör hücreleri ketonlardaki enerjiye ulaşamaz ve glikoza bağımlıdır.

p-h-9-3.jpg

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİYOR

Hindistan cevizi yağındaki laurik asidin kandidayı azalttığı, bakterilerle savaştığı ve virüsler için etkili bir ortam oluşturduğu bilinmektedir. Günümüzdeki hastalıkların çoğu vücutta kötü bakteri, mantar, virüs ve parazitlerin fazlasıyla üremesinden kaynaklanıyor.

Hastalandığınızda beslenme listenizdeki tahıl ve şekeri doğal olan hindistan cevizi yağıyla değiştirebilirsiniz. Çünkü şeker kötü bakterilerin büyümesini hızlandırmaktadır.

Ancak unutmayın ki hindistan cevizi yağı ne kadar doğal olsa da kullanmadan önce özellikle kronik hastaların, hamilelerin ve emziren annelerin doktora danışarak onay alması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN