Karnınız davul gibi şişiyorsa dikkat! Uzmanlar açıkladı: Şişkinlik sorununa birebir çözüm

Karnınız davul gibi şişiyorsa dikkat! Uzmanlar açıkladı: Şişkinlik sorununa birebir çözüm

Günlük hayatta pek çok kişinin yaşadığı problemler arasında yer alan şişkinlik, yaşam kalitenizi de etkilemektedir. Uzmanlar sorunu hafifletmek ve gelecekte önlemek amacıyla çok önemli ipuçları veriyor. Hayatına bu besinleri dahil eden şişkinlik sorununu unutuyor.

Midenin gaz nedeniyle dolu ve sıkışmış hissetmesine neden olan şişkinlik, günlük hayatta yaşamı olumsuz etkilemektedir. Bazen acı verici durumda hayatı etkilerken kurtulmak için uygulanabilecek sağlıklı ve basit çözümler de yer alıyor. Şişkinlik sorunu yaşayan kişiler önce nedenlerine sonra da çözümlerine dikkat etmeniz gerekmektedir.

ŞİŞKİNLİK NEDEN OLUR?

Aşırı şişkinlik gaz ve diğer karın rahatsızlıkları gibi gıda intoleransı gibi sağlık sorunları nedeniyle de ortaya çıkmaktadır.

Stres: Bağırsak ile beyin arasında bir iletişim sistemi vardır. Stres, vücutta gerilime yol açarak mide hareketliliğini azaltabilir ve kabızlığa neden olabilir.

Hareketsizlik: Yetersiz fiziksel aktivite, sindirim rahatsızlıklarına neden olabilir. Uzun süre hareketsiz kalmak, sindirim organlarını sıkıştırarak sindirimi yavaşlatır.

ŞİŞKİNLİĞE SAVAŞ AÇIN! – Takipli Online Diyet

ŞİŞKİNLİĞİ GİDERMEYE YARDIMCI 5 BESİN

1. Yaban Mersini

Su ve lif açısından zengin bir besin olan yaban mersini bağırsak sağlığını desteklerken lifli yapısı ile sindirimi kolaylaştırmaktadır. Aynı zamanda içerdiği yüksek su miktarı ile de vücuttaki su dengesini korur.

2. Kereviz

%95 oranında su içeriğine sahip olan kereviz doğal bir diüretik görevi görürken vücuttaki fazla suyu atarak şişkinliği azaltır.

3. Zencefil

Sindirimi iyileştirme konusunda son derece faydalı olan zencefil gaz oluşumunu azaltıp yiyeceklerin bağırsaklardan geçiş hızının arttırarak fermente olma süreci ve gaz üretme olasılığını düşürür.

4. Rezene

Sindirimi hızlandırıp enzim salgısını arttıran rezene gaz ve şişkinliği hafifletmeye yardımcı olmaktadır.

5. Maydanoz

Vücuttaki fazla suyu atmaya yardımcı olan maydanoz şişkinliği azaltıp vücudun su dengesini sağlar.

Uzun süre etkili! 5 adımda şişkinlik probleminden kurtulun - Egzersiz Diyet Haberleri

ŞİŞKİNLİKTEN KURTULMAK İSTEYENLER DİKKAT!

Yaşam kalitesini düşüren bir sorun olarak görülen şişkinlik yaşam tarzında yapılan ufak değişikliklerle kalıcı olarak çözülebilmektedir. Yeterli miktarda su tüketmek ve egzersiz yapmak şişkinliği azaltmaya yardımcı olmaktadır. Stresten uzak durarak her lokmayı iyice çiğnemek de sindirim sağlığını destekler. Şişkinlik azaltıcı besinlerle de desteklendiğinde gaz, şişkinlik gibi problemleri ortadan kaldırabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN