Kas ağrılarınız için ilaç kullanmaya gerek kalmadan bu mucizevi 4 doğal besini tüketin ağrıyı unutun

Kas ağrılarınız için ilaç kullanmaya gerek kalmadan bu mucizevi 4 doğal besini tüketin ağrıyı unutun

Kaslar vücudumuzda hareketleri sağlayan ana yapıdır. Kas ağrıları ya da diğer bir deyişle yumuşak doku romatizmaları ya kaslarda zorlanmayla ya da fibromyalji gibi vücudun ağrı yorumlama mekanizmalarında bozuklukla ortaya çıkabilir. Peki ilaç kullanmadan evde doğal ürünlerle kas ağrılarını dindirmek mümkün mü?

Kas ağrısına çoğunlukla kasın fazla kullanımı veya küçük sakatlıklar yol açmaktadır; sabah koşusunda çok fazla koşmanızdan kaynaklanan incinme veya burkulmayı buna örnek olarak verebiliriz. Kas ağrısının bir başka sık görülen nedeni strestir. Bunun nedeni kendinizi gergin hissettiğinizde, vücudunuzdaki kasların gerilmesine neden olacak ve ağrıya olan duyarlılığınızı artıracak hormonların salgılanmasıdır. İşte ilaç kullanmadan evde doğal yollarla kas ağrılarınızı dindirecek o mucizevi besinler...

160220201202055498241.jpg

ACI BİBER

Kapsaisin, doğal olarak acı biberin özünde (etli kısmı) bulunur. Bu doğal kas gevşetici, fibromiyalji (bir tür kas ağrısı bozukluğu) ile ilişkili ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir. Acı biberi çeşitli yemeklere dahil edebileceğiniz gibi, kapsül ve kremlerde de kırmızı biber özlerini bulabilirsiniz. Araştırmalar, etkilenen bölgelere kapsaisin kreminin uygulanmasının kas spazmlarını ve ağrıyı giderebileceğini düşündürmektedir.

3349371-1200x627.jpg

NAR SUYU

Nar suyu tüketmek, kas ağrılarını gidermenin bir başka sağlıklı yoludur. Halterciler üzerinde yapılan bir araştırma, nar suyu içmenin kas hasarını azalttığını ve iyileşmeye yardımcı olduğunu buldu. Başka bir çalışma, nar suyunun direnci artırma ve dirsek fleksör kaslarının ağrısını azaltma üzerindeki yararlı etkilerini bildirmiştir.

3359265-1200x627.jpg

NANE

Nanedeki birincil bileşik olan mentol, analjezik özellikleriyle bilinir ve birçok ağrı kesici ilaçta yaygın olarak kullanılır. Nane, kasılmalar sırasında kaslarınızın gevşemesine yardımcı olan antispazmodik ve antienflamatuar özelliklere sahiptir.

Naneyi iki şekilde kullanabilirsiniz:

  • Nane Çayı: Bir 2018 incelemesi, nane çayı infüzyonlarının tüketilmesinin ağrıyı hafifletebileceğini buldu. Kaynayan suya birkaç yaprak nane ekleyerek nane çayı yapabilirsiniz.
  • Nane Yağı Masajı: Araştırmalar, burkulmalar için nane yağının topikal kullanımının bir soğutma etkisi sağlayabileceğini, ağrıyı hafifletebileceğini ve kas gevşemesini destekleyebileceğini buldu.

Bununla birlikte, nane yağı, karaciğeri, safra kanalını veya safra kesesini etkileyen önceden sağlık sorunları olan kişiler için uygun olmayabilir.

3415691-810x458.jpg

BİBERİYE

Bu bitki kasları gevşetmeye yardımcı olur ve eklem ağrılarını iyileştirir. Ayrıca adet kramplarının giderilmesinde de oldukça etkilidir.

Biberiyeyi aşağıdaki şekillerde kullanabilirsiniz:

  • Biberiye Banyosu: Biberiye yaprakları ile demlenmiş ılık su banyosunda bekletin.
  • Biberiye Esansiyel Yağı: Vücut ağrılarını gidermek ve ağrıyan kasları gevşetmek için etkilenen bölgeye seyreltilmiş biberiye esans yağı ile masaj yapın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN