Kemikleri çelik gibi yapan yöntem! Kemik erimesini yüzde yüz bitiriyor

Kemikleri çelik gibi yapan yöntem! Kemik erimesini yüzde yüz bitiriyor

Kemik erimesi, özellikle menopoz sonrası kadınları etkileyen önemli bir sorun. Romatolog Dr. Taher Mahmud, osteoporozun tedavi edilebilir ve önlenebilir olduğunu belirtti. Doğal yöntemlerle kemik eritmesinden kolayca kurtulabilirsiniz

Her yıl osteoporoza bağlı kırıklar ve kalça kırıkları sonucu ölümler meydana gelmekte. Dr. Mahmud, yaşam tarzı değişiklikleri, sağlıklı beslenme ve egzersizin kemik erimesinin ilerlemesini durdurabileceğini söylemekte.

Dr. Mahmud, kemik erimesini önlemek için sağlıklı bir yaşam tarzının en iyi yol olduğunu belirtiyor. Ancak, eğer zaten bu sorunla karşı karşıyaysanız, doğru adımlar atarak hastalığı durdurabileceğinizi ve kemiklerinizi güçlendirebileceğinizi söylüyor.

img-6248.jpeg

KEMİKLERİ ÇELİK GİBİ YAPAN DOĞAL YÖNTEMLER

Osteoporozu önlemenin adımları şunlardır: yeterli kalsiyum ve D vitamini almak, meyve ve sebze tüketmek, haftada en az iki buçuk saat egzersiz yapmak. Kemik sağlığınızı iyileştirmek için her yaşta önlem alabileceğinizi ve bir hekime danışarak tavsiye alabileceğinizi belirtmektedir.

Kemik yoğunluğunuzu ve genel kemik sağlığınızı kontrol etmek için testler yapılabilir ve bu testler sonucunda durumunuz hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Kemik yoğunluğu testi hakkında daha fazla bilgi için sağlık uzmanınıza danışabilirsiniz.

Dr. Mahmud, “Osteoporozun önlenmesi ve kemik sağlığı her yaşta iyileştirilebilir. Çok geç olduğunu düşünmeyin ve kemik sağlığınızı nasıl iyileştireceğiniz konusunda bir hekime veya sağlık uzmanına danışın” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN