Kiraz sapı çayının faydaları neler? Zayıflamak için nasıl kullanılır, günde ne kadar içilir?

Kiraz sapı çayının faydaları neler? Zayıflamak için nasıl kullanılır, günde ne kadar içilir?

Kiraz sapı çayının sağlığa ve zayıflamaya faydaları saymakla bitmiyor. Hazmı kolaylaştırması dolayısıyla kilo vermede yardımcı olan kiraz sapı çayı; kabızlığa ve regle karşı iyi gelir, kanı temizler, kolesterolü düşürür, romatizmaya iyi gelir, karaciğere faydalıdır, prostat şikayetlerini giderir. İşte, kiraz sapı çayı hazırlanışı ve kiraz sapı kürü tarifi...

Özellikle büyükşehirde yaşayan kişiler, sağlıksız beslenme nedeniyle birçok sağlık sorunu yaşıyor. Bitkisel çayları kullanarak doğal yollardan bağışıklığını yükseltmek isteyen vatandaşlar, kiraz sapı çayına yoğun ilgi gösteriyor. İnsan sağlığı açısından çok faydalı olan ve bol mineral vitamin barındıran kiraz sapı çayı, gerek hazır poşetlerde satın alınabiliyor, gerekse kirazın sapının kaynatılmasıyla elde edilebiliyor.

KİRAZ SAPI ÇAYININ FAYDALARI NEDİR?

1) İdrar Yolunu Temizler

İdrar yolunu temizleyen kiraz sapı çayı en faydalı bitkisel çaylardan bir tanesidir. Böbreklerde oluşan iltihabı ve idrar yolunda oluşan kötü faktörleri ortadan kaldıran kiraz sapı çayı her türlü enfeksiyonu ortadan kaldırmaktadır. Mevcut olan iltihabı yok ettiği gibi aynı zamanda iltihap oluşumunu da engeller. Kiraz sapı çayı böbreklerde oluşan taşlarında dökülmesini sağlar.

2) İdrar Sökücüdür

Kiraz sapının işe yaradığı bir diğer şey ise idrar sökücü olmasıdır. Doğal bir idrar sökücü olarak bilinen kiraz sapı çayı mutlaka tüketilmesi gerekmektedir. Düzenli olarak tüketilmesi gereken kiraz sapı çayı idrar yolu hastalığı yaşayan kişilere önerilen bir bitkisel çaydır.

3) Ödem Atar

Kiraz sapının çayları doğal bir ödem atıcı olduğu bilinmektedir. Ödem atmaya yardımcı olan kiraz sapı çayı vücuttaki serbest radikallere karşı doğrudan etkili olduğu bilinmektedir. Kiraz sapı çayının düzenli olarak tüketildiği durumlarda her türlü ödemin atıldığı bildirilmiştir.

4) Kilo Vermeyi Sağlar

Kiraz sapı çayı doğal bir yağ yakıcı ve ödem atıcı olduğu bilinmektedir. Fazla kilosu olanlar ve inatçı yağlarından kurtulmak isteyen kişiler kiraz sapı çayı tüketilmektedir. Kiraz sapı çayı diyet listenize de mutlaka eklemeniz gereken bir bitkisel çaydır.

5) Ağrıları Dindirir

Özellikle bayanlarda her ay yaşanan regl ağrıları için kiraz sapı çayı önerilmektedir. Kiraz sapı çayı adet ağrılarını azaltır ve adet söktürücü olarak bilinir. Bundan dolayı kadınlarda adet döngüsünün daha kolay ve hızlı bir şekilde tamamlanmasını sağlar. Adet zamanında fazla ağrı hisseden kadınlara da önerilen bir bitkisel çaydır. Kiraz sapı çayı mutlaka düzenli olarak tüketilmesidir.

6) Damar Tıkanıklığını Önler

Damar tıkanıklığını önlediği bilinen kiraz sapı çayı özellikle kalp hastalıklarını da önlemektedir. Damar tıkanıklığını önleyen kiraz sapı çayı her türlü tıkanmayı önlemektedir. Eğer mevcut olarak var olan bir damar tıkanıklığı söz konusu ise kiraz sapı çayı doğal bir tedavi seçeneğidir.

7) Kanı Temizler

İnsanın yaşamını devam ettirebilmesi için kanın mutlaka temiz olması gerekmektedir. Kanın temiz olmasını sağlayan kiraz sapı çayı da bu noktada insanların tercih ettiği bir bitkisel çaydır. Sahip olduğu besin değerleri ve vitaminleri sayesinde doğal yollardan kana karışır ve kanın temizlenmesini sağlar.

8) Böbrek Taşı Oluşumunu Engeller

Böbrek taşı oluşumu belirli sebeplere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Böbrek taşı oluşumunda kişi dayanılmaz ağrılar hissedebilir. Hal böyle olunca böbrek taşı oluşumunun ortadan kalkması için doktorlar tarafından da kiraz sapı çayı tavsiye edilir. Böbrek taşı oluşumu olan kişilere kurutulmuş ya da normal kiraz sapı çayı tüketilmesi önerilir.

KİRAZ SAPI ÇAYININ NE İŞE YARAR?

Kendi gibi kiraz sapı da birçok şifayı barındırır. Kiraz sapı başta bağırsaklar ve eklemler olmaz üzere vücudun hemen hemen her bölgesine fayda sağlamaktadır. İçerisinde bol miktarda vitamin vardır. Bunlar A, E, C ve K vitaminleridir. Ödem attırır ve şişkinliği azaltır. Regl ağrılarına iyi gelir.

KİRAZ SAPI ÇAYI NASIL YAPILIR? KİRAZ SAPI ÇAYI TARİFİ

Pratik bir şekilde kiraz sapı çayını demleyerek tüm bu şifalardan yararlanabilirsiniz. Kiraz sapı çayını her sabah aç karnına yarım çay bardağı kadar içebilirsiniz.

Malzemeler:

* Kurutulmuş bir tutam kiraz sapı

* 2 fincan su

Yapılışı:

* Kiraz saplarını ve suyu bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın

* Yaklaşık 5 ila 10 dakika kadar kaynatmak yeterli olacaktır.

* Sonrasında süzerek kiraz saplarından ayırın.

* Ilıdıktan sonra rahatlıkla tüketebilirsiniz. İçmeden önce taze demleme yapmaya özen gösterin.

Yapılması kolay fakat şifaları saymakla bitmeyen kiraz sapı çayını pratik bir şekilde evde demleyebilir, ara öğünlerinizde yer vererek faydalanabilirsiniz. Günlük 1 ila 2 fincan tüketmek yeterli gelmektedir.

KİRAZ SAPI ÇAYI NASIL İÇİLİR?

Zayıflamaya yardımcı olan, idrar söktüren ve ödem atmayı sağlayan kiraz sapı çayı, günde en fazla 2 bardak aç karnına tüketilmelidir. Özellikle akşam yemeklerinden önce tüketilmesi önerilir. Çay olarak tüketilen bu besin, kilo vermeye yardımcı besinler arasında yer alır.

KİRAZ SAPI ÇAYININ ZARARLARI NELER?

* Günde 1 fincandan fazla tüketilmemelidir, aksi halde vücut susuz kalabilir.

* İshalseniz ya da düşük tansiyonunuz varsa tüketmeniz önerilmez.

* Hamile ya da emziriyorsanız doktorunuza danışmadan tüketmeyiniz.

* Kronik bir rahatsızlığınız ya da düzenli olarak kullandığınız bir ilaç varsa doktorunuza danışmadan tüketmeyiniz.

* Erkeklerde 40'lı yaşlardan sonra tüketilmelidir.

* Kadınlarla adet görmeye başladıktan sonra tüketilmelidir.

KİRAZ SAPI KÜRÜ NASIL HAZIRLANIR?

* 4 avuç kiraz sapını alın ve yaklaşık 3 litre suda 10 dakika kaynatın.

* 2-3 tarçın çubuğu ve 20 ıhlamur yaprağı ekleyin

* 1 saat demlendirin ve sonra banyo suyu olarak kullanın. Sizi canlandıracak ve cildinizin nefes almasına izin verecektir.

* Bu karışımı küçük bir küvete koyun ve ayaklarınızı 20 dakika içinde tutun. Bu topuk ağrıları geçecek ve daha hafif hissedeceksiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN