Kış aylarında eklem ağrılarını hafifletmek için bu 7 süper yiyeceği yiyin ağrılara veda edin!

Kış aylarında eklem ağrılarını hafifletmek için bu 7 süper yiyeceği yiyin ağrılara veda edin!

Havaların soğuyup kış mevsiminin gelmesi ile birlikte birçok kişide vücut ağrıları kendini gösterdi. Başta artrit olmak üzere kişinin günlük yaşamını önemli ölçüde etkileyen bu ağrılardan aslında haberimizdeki gıdaları düzenli tüketerek giderebilirsiniz.

Yaş, kireçlenme veya başka herhangi bir nedenle eklem ve kemik ağrısı çeken kişiler, kış aylarında kendilerini çok daha fazla ağrı ve rahatsızlık içinde bulabilirler. Soğuk algınlığının ağrıları şiddetlendirdiğine inanılır. Artrit ile uğraşanlar için, doktorunuzun tavsiye ettiği şekilde günlük egzersiz yapmak, duruşunuzu iyileştirmek, reçeteli ilaçları almak ve yeterince dinlenmek semptomlarınızı hafifletmeye yardımcı olabilir. Artrit için herhangi bir diyet tedavisi olmamasına rağmen, belirli yiyecekleri yemek de kemikleri güçlendirebilir ve eklemlerinizdeki şişliği azaltabilir. Bu süper yiyeceklere bir göz atın:

yenenbalik-min.jpg

YAĞLI BALIK

Somon ve uskumru gibi yağlı balık türleri, omega-3 yağ asitleri ve D vitamini açısından zengindir. Bu onlara eklem ağrılarınızı hafifletmeye yardımcı olabilecek anti-inflamatuar özellikler verir. Birden fazla çalışma, omega-3 yağ asidi takviyelerinin eklem ağrınızın yoğunluğunu, sabah tutukluğunu ve ağrılı eklem sayısını azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir.

2652514-1024x576.jpg

SARIMSAK

Sarımsak ve soğan gibi diğer kök sebzeler, bir anti-inflamatuar bileşik olan dialil disülfit içerir. Bu, iltihapla savaşmaya, ağrıyı hafifletmeye ve genel eklem sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabilir.

60230ebf79da3e0ff4d319e5.webp

​ZENCEFİL

Taze veya kuru formda düzenli olarak zencefil tüketmek, eklem iltihabından kurtulma sağlayabilir. İçine günlük çayınızı, soslarınızı ekleyebileceğiniz gibi balla karıştırarak veya bir bardak ılık su ile karıştırabilirsiniz. Zencefil, vücutta iltihaplanmayı destekleyen maddelerin üretimini engeller.

5f5613c555428411c4aa26ca.webp

FINDIK VE TOHUMLAR

Fındık ve tohumlar sağlıklı yağlar ve omega-3 yağ asitleri açısından zengindir. Düzenli olarak küçük porsiyonlarda ceviz, badem, keten tohumu, chia tohumu ve çam fıstığı gibi tohumlar yemek eklem iltihabından kurtulma sağlayabilir.

eylul-ayi-meyve-ve-sebzeleri-982ca0f4-2f91-41b7-9deb-9315993d5bca.webp

Elma, kızılcık ve kayısı gibi meyveler antioksidan bakımından zengindir. Bunlar vücudun zararlı serbest radikalleri ortadan kaldırmasına ve iltihaplanmayı azaltmasına yardımcı olabilir. Antosiyaninler açısından zengin olan kiraz yemek, eklem ve kaslardaki şişliği azaltmada da etkili olabilir.

ilikli-kemik-suyu-tarifi-duduklude.jpg

KEMİK SUYU

Koyun eti veya tavuk kemiği suyu içmek de kemik sağlığınızı artırabilir. Kemik büyümesine yardımcı olan glukozamin, kondroitin ve amino asitler açısından zengindir. Düzenli olarak sıcak kemik suyu içmek de eklem ağrısından kurtulmayı sağlayabilir.

organik-zeytinyagi.webp

ZEYTİNYAĞI

Zeytinyağı doymamış, sağlıklı bir yağdır ve Omega-3 kaynağıdır. Zeytinyağı ayrıca iltihaptan kurtulma sağlayabilen oleocanthal içerir. Zeytinyağını günlük beslenmenize dahil edin.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN