Kışın tüm D vitamini ihtiyacını fazlasıyla karşılıyor! Öyle bir balık ki: Kolesterol yakınınızdan bile geçemeyecek

Kışın tüm D vitamini ihtiyacını fazlasıyla karşılıyor! Öyle bir balık ki: Kolesterol yakınınızdan bile geçemeyecek

Balık mevsiminin gelmesiyle birlikte, balığın sağlık üzerindeki faydaları da tekrardan gündeme geldi. Tüm balıkların insan sağlığı için sayısız faydası olduğu biliniyor ancak palamudun etkileri çok daha fazla. Peki, palamudun faydaları nelerdir? Palamudun siyah etinin faydaları nelerdir? İşte, palamudun insan sağlığı üzerindeki sayısız faydası...

Hava değişimlerinden kaynaklanan bağışıklık düşmesi ve vitamin eksiklikleri birçok kişinin hastalanmasına neden oluyor. Özellikle sonbahar aylarındaki bu geçiş dönemi vücudun denge kurmasını epey zorluyor. Bu dönemde beslenme düzeninin de değişmesi balık tüketim zamanının geldiğini gösteriyor.

Sonbahar ile kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan balığın da sağlık için mutlaka tüketilmesi gerekiyor. Peki, balık türlerinin en gözdelerinden olan palamudun sağlığınız için önemini biliyor musunuz?

kisin-tum-d-vitamini-ihtiyacini-fazlasiyla-karsiliyor-1.jpg

PALAMUDUN FAYDALARI NELERDİR?

Palamudun, diğer balıklara göre çok daha faydalı olduğu bilinmektedir. Hastalıkların karşısında savaşan ve güçlü bir koruma kalkanı oluşturan palamut, kalp hastalığı ile felç gibi rahatsızlıkların önüne geçiyor.

Kolesterolü iyileştiren palamut, sinir sistemi üzerinde de oldukça faydalı.

kisin-tum-d-vitamini-ihtiyacini-fazlasiyla-karsiliyor-2.jpg

Saça da birçok faydası bulunan palamut, özellikle saç dökülmesi ya da saçkıran gibi sorunları ortadan kaldırıyor.

İçeriğinde bolca potasyum olan palamudun kolesterol rahatsızlığı olanlar tarafından bolca tüketilmesi öneriliyor. Öyle ki yüksek kolesterolü önleyen palamut, kan basıncının azalmasını sağlayarak kolesterol sorunlarını minimuma indiriyor.

Ciltteki lekelenmeye de iyi gelen palamut, düzenli tüketildiğinde cildin parlaklığını artırarak daha canlı görünmesini sağlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN