Komşu ülkede Batı Nil virüsü vakası! Sineklerden insanlara geçiyor: Henüz tedavisi bulunamadı

Komşu ülkede Batı Nil virüsü vakası! Sineklerden insanlara geçiyor: Henüz tedavisi bulunamadı

Son zamanlarda salgın hastalıklar, virüsler hem ülkenin hem de dünyanın gündeminden düşmezken yeni bir virüs haberi geldi. Komşu ülkede Batı Nil virüsü vakası tespit edildi! Sineklerden insanlara geçtiği öğrenilirken henüz tedavisinin bulunamadığı paylaşıldı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Hem ülkemizde hem de dünyada son yıllarda salgın hastalık ve virüs haberleri sık sık gündeme geliyor. Son olarak dünya genelini etkisi altına alan koronavirüs pandemisinden sonra insanlarda hastalıklara karşı daha büyük endişeler oluşmaya başladı. Bu yüzden herhangi bir hastalık söz konusu olduğunda herkes anında önlemini almaya başlıyor. Bu kez de komşu ülkemizde Batı Nil virüsü vakası ortaya çıktı. İşte detaylar…

BATI NİL VİRÜSÜ ÇIKTI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) başkenti Lefkoşa’da Batı Nil Virüsü vakası ortaya çıktı. Bakanlık, konuya ilişkin bir yazılı açıklama yayınlayarak, bahsi geçen virüsün sivrisineklerin ısırması sonucu inşalara bulaştığı aktarıldı. Öte yandan “Culex” cinsi sivrisineklerin ısırması sonucu yayıldığı öğrenildi.

komsu-ulkede-bati-nil-virusu-vakasi-sineklerden-insanlara-geciyor-henuz-tedavisi-bulunamadi-1.jpg

BATI NİL VİRÜSÜ SEMPTOMLARI

Batı Nil Virüsü belirtileri arasında baş ve sırt ağrısı, ani yüksek ateş, hâlsizlik, mide bulantısı, kusma, ishal, kaslarda güçsüzlük, deride kızarıklık ve lenfadenopati olarak bilinen lenf bezlerinin aşırı şekilde şişmesi gibi semptomlar yer alır.

komsu-ulkede-bati-nil-virusu-vakasi-sineklerden-insanlara-geciyor-henuz-tedavisi-bulunamadi-2.jpg

BATI NİL VİRÜSÜ NEDİR?

İlk kez 1937 yılında Uganda'da tanımlanan Batı Nil Virüsü, yıllar içinde dünya geneline yayılmaya devam eden bir arbovirüs enfeksiyonudur. Çoğunlukla Culex türü sivrisineklerin ısırması ile bulaşan hastalık, sıklıkla Haziran ve Eylül ayları arasında yayılır. Hastalığın dünya genelinde hızla yayılmasının sebebi, virüsü taşıyan sivrisineklerin farklı kanatlı hayvan türlerini de sokarak enfekte etmesidir. Uzun mesafeler boyunca uçan enfekte olmuş pek çok kuş türü, hastalığın kıtalar arasında yayılmasında etkin rol oynar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN