Kovid kabusu geri mi dönüyor? Uzman isimden 'kış' uyarısı

Kovid kabusu geri mi dönüyor? Uzman isimden 'kış' uyarısı

Koronavirüs salgını dördüncü yılında hala etkisini göstermeye devam ediyor. Dört yılda dünya genelinde milyonlarca insanın ölümüne sebep olan salgın için yeni bir uyarı daha geldi. Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye'de Kovid-19'un önümüzdeki kış döneminde yaygın ve baskın olacağını ifade etti.

2019 yılında Çin'in Wuhan eyaletinde ortaya çıkan koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisi dördüncü yılında da devam ediyor. Koronavirüsün ortaya çıkan varyantları nedeniyle dünya genelinde birçok insan da hala diken üstünde.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı'nda görevli Prof. Dr. Alper Şener de Kovid-19'un Omicron varyantının alt türevi olan Eris hakkında değerlendirmelerde bulundu.

prof-dr-senerden-covid-19-uyarisi-kis-doneminde-yaygin-ve-baskin-olacak-7074-dhaphoto1-copy.jpg
Prof. Dr. Alper Şener

'BU KIŞ BASKIN HALE GELECEK'

Prof. Dr. Şener, Kovid-19'un dünya genelinde diğer hastalıklara göre baskınlığının hafiflemediğini belirterek, şunları söyledi:

"Ama bu şu demek değil ki; 2-3 yıl öncesinde yaşadığımız gibi Kovid-19 enfeksiyonlarında ciddi anlamda hastane yatış oranlarında artış olacak. En azından ülkemiz için böyle bir şey gündemde değil gibi görünüyor. Dünyanın geneline baktığımızda özellikle yaşlı nüfus fazla olan İngiltere, ABD, Fransa gibi ülkelerde maalesef hastaneye başvuru, yoğun bakıma yatış ve test pozitiflik oranlarında ciddi bir artış var. Türkiye gibi daha genç nüfusa sahip ülkelerde aynı senaryonun olacağını söylemek çok kötümser olur."

Prof. Dr. Alper Şener, önümüzdeki kış aylarında Türkiye'de solunum yolları viral enfeksiyonları arasında en yaygın olarak Kovid-19'un görüleceğini aktardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN