Kullandığınız limonu çöpe atmayın! Tencerenin içine atın mucizeye tanık olun... Bin derde deva olacak basit tarif

Kullandığınız limonu çöpe atmayın! Tencerenin içine atın mucizeye tanık olun... Bin derde deva olacak basit tarif

Herkesin beklediği soğuk havalar geldi. Artık tüm gözler karın yağmasında. Ancak soğuk havayla birlikte grip, soğuk algınlığı ve salgın hastalıklar giderek arttı. Özellikle son haftalarda yaygın olan grip salgını çok hızlı bir şekilde bulaşmakta. Bu hastalıklardan korunmanın yolu ise bağışıklık sistemini güçlendirmeden geçiyor. Kullandığınız limonun kabuğunu tencereye atın ve suyla kaynatın. Bu yöntem ile bir daha hasta olmayacaksınız, bağışıklık sistemini tavan yaptıran basit yöntem!

Son dönemde etkisini iyice artıran soğuk havalarla birlikte salgın hastalıklar kendini göstermeye başladı. Özellikle hızla artan grip vakaları herkesi korkutmakta. Yaşlı genç demeden herkese kolayca bulaşan bu gripten kurtulmanın yolu ise bağışıklık sistemini güçlendirmeden geçiyor. Peki doğal yolla bağışıklık sistemini nasıl güçlendiririz? Size vereceğimiz bu tarif ile bağışıklık sisteminiz tavan yapacak. Kullandığınız limonun kabuğunu tencereye atın ve suyla beraber kaynatın. Bir daha ne hasta olacaksınız ne de burnunuz akacak! İşte şifa deposu olan o basit tarif...

Limonun faydaları herkes tarafından bilinmekte. Genelde yemeklerde ve salatalarda kullandığımız limonun bu faydasını duyunca bir daha kabuğunu çöpe atmayacaksınız. Kimse bu yöntemi bilmiyor ancak deneyenlerde bırakamıyor. Bu tarif ile bir daha ne hasta olacaksınız ne de halsiz. Bitkilerin gücünü tam anlamıyla görün!

GEREKLİ OLAN MALZEMELER

  • 1,5 litre su
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 limonun kabuğu
  • 10 adet hatmi çiçeği
  • 1 çay kaşığı çörek otu
  • 3 adet çubuk tarçın
  • 1 adet zencefil

BİN DERDE DEVA OLAN KARIŞIM

Yukarıda sıraladığımız malzemeleri bir tencerenin içine alın ve ardından 1,5 litre su ekleyin. Tencereyi ocağa alarak kısık ateşte kaynatmaya verin. Ardından karışım kıvam alana kadar kaynatın. Kıvam aldıktan sonra isterseniz ılık için isterseniz sıcak. Afiyet olsun.

asdmm.jpg

NANENİN FAYDALARI

Mideyi ısıtır ve kuvvetlendirir. Hazma yardımcıdır. Balgamı ve kusma- yı önler, mide ve akciğer iltihabını kurutur, meniyi çoğaltır. Limonlu nane çayı öksürüğü giderir. Nane, besinlerin bozulmasına mani olur, yüz ve ağız kokusunu güzelleştirir.

LİMON KABUĞUNUN FAYDALARI

Baş ağrısına, boğaz enfeksiyonlarına ve bademcik şişmesine iyi gelir. Kusmayı önler, ishali durdurur. Sıcak su ile içildiğinde ter söktürür. Limon kabuğu çiğnemek diş eti kanamasını, çekirdeklerini çiğnemek kabızlığı ve basuru önler.

asd.jpg

HATMİ ÇİCEĞİNİN FAYDALARI

Hatmi çiçeği, gastrit, peptik ülser, gastroözofageal reflü gibi mide rahatsızlıklarına karşı etkili bir bitkidir. Enfeksiyonlara karşı iyi bir savaşçı olan Hatmi çiçeği, özellikle soğuk algınlığında ve gripte etkilidir. Hatmi çiçeğinin yaygın kullanımlarından biri ağrı giderici olarak topikal olarak uygulanmasıdır. Özellikle yapraklarının ağrı kesici ve sakinlestiricidir.

ÇÖREKOTUNUN FAYDALARI

Peygamberimiz (s.a.v.): 'Çörekotu'na devam edin. Zira Allah onda ölüm hariç her derde şifa halk etmiştir*", buyurmuştur. Çörekotunun bir defada kullanılma miktarı 1,5-2 gr. (1 kahve kaşığı), bir günde kullanılma miktarı ise (bir çorba kaşığı) 6-7 gr. kadardır. Faydaları yazmakla bitmez.

TARÇININ FAYDALARI

Kataraktı ve göz kararmasını giderir, nezleyi, öksürüğü, saç dökülmesini durdurur. Yüzdeki siğillere, titremelere, baş ağrılarına çok faydalıdır. Karaciğerdeki tıkanıklığa, rahim ve böbrek hastalıklarına iyi gelir. Vücut sistemlerinin çalışmasındaki düzensizliği giderir, atar damarları ve özellikle kalp damarlarını açar. Tarçın günde 0,5-1 çay kaşığından fazla kullanılmamalıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN