Limon suyunun saymakla bitmeyen bu faydalarını öğrenince gözleriniz yuvasından çıkacak!

Limon suyunun saymakla bitmeyen bu faydalarını öğrenince gözleriniz yuvasından çıkacak!

C vitamini denilince hepimizin aklına hiç şüphesiz öncelikle limon gelir. Günlük hayatımızda sofralarımızda sıkça tükettiğimiz ve kozmetik ürünlerinin de içeriğinde bulunan limon, yemeklere lezzet vermenin yanı sıra sağlığımız içinde çok faydalı. İşte onlardan bazıları...

Limon suyunun sağlığa faydaları çoğunlukla anekdot olsa da, limon suyunun ciltten ruh halinize kadar her konuda yardımcı olabileceğine dair bazı kanıtlar var. Araştırmalar, limon suyunun sık tüketilmesinin aşağıdakilere yardımcı olabileceğini bulmuştur:

CİLT İÇİN LİMONLU SU

Limonun yüksek C vitamini içeriği onu cilt dostu bir içecek yapar. C vitamini yüksek diyetler, kolajen üretimini teşvik ederek cilt görünümünü iyileştirir. Kolajen cilde esnek, dolgun bir görünüm veren şeydir. Su içmek aynı zamanda cilt kuruluğunu yenmek için de önemlidir, bu nedenle günlük bir limon suyu yudumluyorsanız, bu günlük hidrasyon için sayılır.

KİLO KAYBI İÇİN LİMONLU SU

Limonlar, antioksidan görevi gören bir tür bitki bileşiği olan polifenoller içerir. Bazı çalışmalarda limon polifenolleri kilo verme özellikleri ile bağlantılıdır. Bunun kısmen yağ metabolizmasını etkileme yeteneğine bağlı olduğu düşünülmektedir. Basitçe içme suyunun kendisi de hidrasyonu artırarak ve tokluğu artırarak kilo kaybıyla bağlantılıdır. Suya limon eklemek tadı iyileştirir ve içmenizi daha olası hale getirebilir.

5798566267b0a92b587ffa0d.webp

BAĞIŞIKLIK İÇİN LİMONLU SU

Limonlar bol miktarda C vitamini içerir. Muhtemelen bildiğiniz gibi, C vitamini güçlü bir bağışıklık sistemi için önemlidir. Limon suyundaki C vitamini, hücrelerin patojenlerle savaşmasına yardımcı olur ve vücudun oksidan temizleyici aktivitesini destekler. Bu bizi oksidatif stres ve hastalıktan korur.

DEMİR EMİLİMİ İÇİN LİMONLU SU

C vitamininin vücudunuzun yediğiniz yiyeceklerdeki demiri daha iyi emmesine yardımcı olduğu bilinmektedir. Yeşil sebzelerinizin, mercimek tabağınızın yanında veya demir tabletleri aldıktan sonra biraz limonlu su yudumlamak, vücudunuzun demir kaynağından en iyi şekilde yararlanmasına yardımcı olabilir. Bu, özellikle demir eksikliği riski taşıyan veganlar veya vejeteryanlar için yararlıdır.

LİMONLU SU SİNDİRİME YARDIMCI OLUR

Genellikle sabahları bağırsaklarınızı hareket ettirmenin harika bir yolu olarak lanse edilen limon suyunun sindirime iyi geldiğine inanılır. Bu fayda büyük ölçüde anekdottur, ancak birçok insan sabahları limon suyunun sistemlerini detoks etmeye ve atıkları temizlemeye yardımcı olduğuna yemin eder. Şimdi, 'detoks' kelimesinin biraz yanıltıcı olduğunu unutmayın. Karaciğer ve böbrekler kendi başlarına bu konuda harika bir iş çıkardığından, vücut genellikle herhangi bir ekstra detoksa ihtiyaç duymaz. Bununla birlikte, ilk şey sıcak bir içecek, kabızlığı önlemek için önemli olan bağırsaklarınızı hareket ettirmenize neredeyse kesinlikle yardımcı olacaktır.

​​​​​​​

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN