Limonun kabuğunun faydalarını bilseniz asla çöpe atmazdınız! Bu haberi okuduktan sonra her gün limon kabuğu yiyeceksiniz

Limonun kabuğunun faydalarını bilseniz asla çöpe atmazdınız! Bu haberi okuduktan sonra her gün limon kabuğu yiyeceksiniz

Sağlıklı yaşamın sırrını bilmek ister misiniz? Çözümü çok basit sadece bir adet limon. Limonun faydaları saymaklar bitmiyor. Çekirdeği, suyu hatta kabuğu bile vitamin deposu. Eklem ağrılarına iyi gelen limonu sakın böyle yapmayın. Bunu duyunca bir daha limonun kabuğunu çöpe atmayacaksınız. Peki limonun faydaları neler? Limon kabuğu hangi hastalıkları geçiriyor? Limon kabuğu nasıl tüketilir? İşte limon kabuğunun inanılmaz faydaları...

Eklem ağrılarınız varsa bu haber tam size göre. Limonun faydaları herkes tarafından biliniyor ancak kabuğunu çöpe atıyorsanız çok büyük bir hata yapıyorsunuz. Bunu öğrendikten sonra bir daha limon kabuklarını çöpe atmayacaksınız. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen bu kür ile yeniden doğacaksınız. Limonun bu etkisi sizi şok edecek. Peki limonun faydaları neler? Limon kabuğu hangi hastalıklara iyi geliyor? İşte limon kabuğunun saymakla bitmeyen faydaları...

BUNLARI DUYUNCA BİR DAHA ÇÖPE ATMAYACAKSINIZ

Sağlıklı yaşamın gizli sırrı olan limon C vitamini açısından en zengin besinlerden biri. Genellikle çöpe atılan limonun kabuğu kabuğu antioksidandan liflere, minerallerden vitaminlere kadar zengin bir içeriğe sahip. Bunun yanı sıra limon kabuğundan yağ üretimi de gerçekleştirilebiliyor. Peki limon kabuğunun faydaları neler? Limon kabuğu hangi hastalıklara iyi geliyor? İşte limon kabuğunun saymakla bitmeyen faydaları;

kmfdfddf-27.jpg

LİMON KABUĞUNUN FAYDALARI NELER?

DİŞ ETLERİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Limonda ve kabuğunda bulunan C vitamini, bu vitamininin eksikliğine bağlı olarak gelişen bir tür kanamalı diş eti hastalığı olarak bilinen skorbüt hastalığının oluşumunu engelliyor.

KARACİĞERDE YAĞLANMAYI AZALTIYOR

Limon kabuğu içerdiği pektin, esansiyel yağlar ve PMF (polymethoxylated flavones) ile kolesterol seviyesini, trigliserid düzeylerini, karaciğer yağlarını azaltıyor.

BAĞIRSAKLARI KORUYOR

Limon kabuğunda mevcut olan diyet lifi, bağırsak sağlığını koruyor. Ayrıca limon kabuğunun içerdiği pektin, kabızlığın önlenmesine de fayda sağlıyor.

HÜCRE HASARINI ÖNLÜYOR

İçerisindeki yüksek antioksidan kapasitesi sayesinde hücrelerde hasar oluşturan serbest radikalleri etkisiz hale getiriyor.

kmfdffdf.jpg

KANSER RİSKİNİ AZALTIYOR

Limon kabuğu, içerisindeki limonen ve salvestrol Q10 sayesinde kanserli hücrelerle savaşmaya yardım ediyor.

DAMAR SAĞLIĞINI KORUYOR

Limon kabuğunda bulunan flavonoidlerden olan hesperidin ve naringin sayesinde damar yapısı korunuyor. Yüksek C vitamini sayesinde koroner arter hastalığını da azaltıyor.

EKLEM AĞRILARINI ANINDA BİTİRİYOR

Limon kabuğunun bir başka faydası ise eklem ağrılarına iyi gelmesi. İçerdiği kalsiyum, vitaminler ve lifler sayesinde eklem ağrılarına iyi gelen limon kabuğu kemik yapısını güçlendirmeye yardımcı oluyor. İçerisindeki esans yağları sayesinde kan damarlarını da rahatlatarak eklem ağrılarını yüksek oranda düşürür. Ayrıca iltihaplanmaya karşı da limon kabuğu oldukça etkilidir.

İBRAHİM SARAÇOĞLUNUN GİZLİ KÜR TARİFİ

Her sabah uyandığınızda 1 tatlı kaşığı zeytinyağına 4 bilemediniz 5 damla limon sıkın ve için. Farkı Maksimum 15 gün içinde hissetmeye başlarsınız.

kmgggfgf.jpg

HAZIRLANIŞI

Limon suyunu, klorsuz suyu ve maydanozları sapları ile beraber blenderdan geçirin. Ortaya çıkan yeşil karışımı sabahları karnınıza doyurmadan 10-15 dakika kadar önce tüketin. 15 gün boyunca düzenli olarak uyguladıktan sonra 3-4 gün mola verip bir 15 gün daha uygulayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN