Makarna yaparken suyuna bütün sarımsak atın! Makarna suyuna sarımsak atmak bakın ne ise yarıyor

Makarna yaparken suyuna bütün sarımsak atın! Makarna suyuna sarımsak atmak bakın ne ise yarıyor

Yemeklerin lezzetini artırmak için çeşitli baharat ve karışımlar kullanıyoruz. Birçok yemekte kullandığımız sarımsak da aslında yemeklere bilinmeyen yöntemlerle uygulandığında farklı bir lezzet katıyor. Özellikle makarna yaparken suyuna bütün sarımsak atmak hem lezzetini katlıyor hem de sağlığı güçlendiriyor. İşte, bütün sarımsağın makarnaya atıldığında sağladığı faydalar…

Yemeklerin suyuna sarımsak koymak lezzetini artırdığı kadar sağlık açısından da birçok fayda sağlar. Yemek suyuna eklenen sarımsak yavaşça aromasını yemeğe katar. Bu eşsiz tat, yemeklerin çok daha lezzetli olmasını sağladığı gibi sağlık için de çeşitli faydalar sunar.

MAKARNA SUYUNA SARIMSAK EKLEMENİN FAYDALARI NELERDİR?

Uzmanlar, sarımsağın antibakteriyel özellikleriyle bağışıklığı güçlendirdiğini söylüyor. Sarımsak, içerisindeki yüksek oranda sülfür bileşikleri, antioksidanlar ve diğer besin maddeleriyle bilinen bir besindir. Bu bileşikler vücuttaki iltihaplanma riski ile savaşarak, enfeksiyon riskini azaltır.

makarna-suyuna-sarimsak-atmak-1.jpg

Sarımsaktaki bileşenler kan damarlarının genişlemesini sağlayarak kan akışını artırır. Kan basıncının dengelenmesi kalp sağlığı adına oldukça büyük önem taşır. Aynı zamanda yemek suyuna sarımsağı bütün olarak eklemek de sindirim sistemine olumlu etkiler sağlar.

Yemeklerdeki sarımsak hazımsızlık sorunlarını hafifletebilir. Sindirim sistemindeki bakteriler ile savaşarak bağırsak sağlığını iyileştirir ve kabızlık sorununu ortadan kaldırır.

makarna-suyuna-sarimsak-atmak-2.jpg

Bazı kişiler için sarımsak tüketimi mide rahatsızlıklarına neden olabiliyor. Sarımsağı yemeklere kavurarak eklemek farklı mide problemlerine yol açabilir. Ancak yemek suyuna eklendiğinde aroması daha hafifletici etkiler verebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN