Nasırlı ellere ve ayaklara son! Üstelik ilaç kullanmaya gerek kalmadan. Bu yöntemleri öğrenenler derin bir nefes alıyor

Nasırlı ellere ve ayaklara son! Üstelik ilaç kullanmaya gerek kalmadan. Bu yöntemleri öğrenenler derin bir nefes alıyor

Kadın erkek demeden çoğu kişide nasır oluşabilir. Ayak parmak aralarında, parmakların birbirlerine olan basısında, ayak parmak üstlerinde, topuklarda, avuç içinde, parmak uçlarında, dizlerde, dirseklerde, omuzlarda ve basınca maruz kalan yerlerde görülebilen nasırdan doğal olarak nasıl kurtulabileceğinizi öğrenmek için haberimize göz atın...

Derinin basınç ve sıkışma altında kalması sonucunda ortaya çıkan derideki sertleşme ve kalınlaşması durumuna nasır denir. Özellikle ayak tabanında yanlış ayakkabı kullanımları, uygun olmayan tabanlık seçimi gibi durumlarda, vücut ağırlığının en çok yoğunlaştığı noktalarda nasır oluşabilir. İşte aşağıdaki bu yöntemlerle ayaklarınızdaki nasırlardan doğal olarak kurtulabilirsiniz...

epsom-tuzu-zararlari-var-mi.jpg

- EPSOM TUZU

Epsom tuzu eksfoliyatör olarak kabul edilir. Bu tedavi özellikle ellerinizle çalıştıktan sonra rahatlamaya ve aynı zamanda nasırdan kurtulmaya çalışıyorsanız faydalıdır. Tuzun ince taneleri, kaslarınızı gevşetmek ve cildinizi yatıştırmak için çözülür. Nasırınızı ıslatmadan önce bir leğende veya ılık suda 2 ila 3 yemek kaşığı karıştırmak soyulmasını kolaylaştırabilir.

zc4b1mpara-kagidi.webp

- ZIMPARA KAĞIDI

İnce bir zımpara kağıdını çok nazikçe kullanmak da nasırlardan kurtulmak için işe yarayabilir. En iyi sonucu almak için bu ilacı bu listedeki diğer ıslatma solüsyonlarından biriyle eşleştirin. Zımpara kağıdını denemeden önce nasırınızı ıslatmak en iyisidir. Nasıra hafifçe baskı uygulayın ve nasırın bir tabakasını ovalayıp ovalayamayacağınıza veya cildinizden tamamen ayrılıp ayrılamayacağına bakın. Nasır çıkmaya karşı dirençliyse, ıslatma işlemini tekrarlayın veya başka bir zaman deneyin. Cildinizi asla sert bir şekilde zımpara kağıdı ile ovalamayın.

cay-agaci-yagi-faydalari-536958-1.jpg

- ÇAY AĞACI YAĞI

Çay ağacı yağı antibakteriyel, antifungal ve doğal bir antiseptiktir. Ilık suyla dolu bir leğene birkaç damla çay ağacı yağı koyun ve cildinizin yumuşayıp yukarı kalktığını hissedene kadar nasırınızı ıslatın. Çay ağacı yağı çok güçlü olduğundan ve çok uzun süre maruz kalırsanız cilt katmanınıza zarar verebileceğinden, bu çareye 15 dakikadan fazla dalmayın.

maxresdefault.jpg

- KABARTMA TOZU VE LİMON SUYU

Bu çare, bir asit bileşenini (limon suyu) ve bir kimyasal bileşeni (sodyum hidrojen karbonat, aynı zamanda kabartma tozu olarak da bilinir) birleştirerek nasırların çıkarılmasını kolaylaştıran bir reaksiyonu başlatmayı içerir. Başlamak için ılık suya, bir leğene ve 2 ila 3 yemek kaşığı limon suyuna ihtiyacınız olacak. Nasırınızı bu solüsyonda birkaç dakika beklettikten sonra kabartma tozu ekleyin. Kabartma tozunun ince taneleri ve limon suyuna eklenmesinin gazlı etkisi, bu ıslanmaya ekstra nasır çözme gücü verebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN