O derdin dermanı meğer tuzda gizliymiş! Yastığın altına tuz koyup uyuyun: Sabah mucizeye uyanacaksınız

O derdin dermanı meğer tuzda gizliymiş! Yastığın altına tuz koyup uyuyun: Sabah mucizeye uyanacaksınız

Gece yatarken bir türlü uykuya dalamayanlardansanız siz de bu çözüm tam size göre. Gece yastığa başınızı koyduğunuzda olduğunuz yerde dönüp duruyorsanız sizin de uyku probleminiz var demektir. Peki rahat bir uyku için ne yapılmalı? Sizlere vereceğimiz bu yöntem ile saatlerce derin uykuya dalacaksınız. Yastığınızın altına tuz koyup uyuyun ve mucizeye tanık olun. Sabah uyandığınızda o ağrılarınızdan kurtulmuş olacaksınız. İşte derin uykunun sırrı...

Gece uyurken hiç yastığınızın altına tuz koydunuz mu? Çoğu kişi bu yöntemin mucizevi etkilerini bilmiyor ancak bu yöntem sayesinde rahat bir uykuya dalabilirsiniz. Eski çağlardan beri uygulanan bu yöntem ile o ağrılardan tamamen kurtulacaksınız. O derdin dermanı meğer tuzda gizliymiş. Yastığın altına tuz koyup uyuyun! Sabah mucizeye tanık olacaksınız. İşte tuzun saymakla bitmeyen faydaları...

YASTIĞIN ALTINA TUZ KOYUP UYUYUN

Yastığın altına tuz koymak, eski bir inanışa göre uyku kalitesini artırdığı düşünülen bir uygulamadır. Bazı insanlar bu uygulamanın faydaları olduğuna inanırken, diğerleri ise bunun sadece bir efsane olduğunu düşünmektedir.

fggffggf-3.jpg

O AĞRILARDAN ANINDA KURTULUN

Tuz, doğal bir elektrolit olduğu için vücudun su dengesini korumaya yardımcı olabilir. Bazı insanlar yastıklarının altına tuz koymayı tercih ederler çünkü tuzun, bedenin elektromanyetik alanını dengelediği düşünülür. Bu da daha derin ve rahat bir uyku sağlayabilir.

hgghhg-5.jpg

Ancak, bu iddiaların hiçbiri bilimsel olarak kanıtlanmamıştır. Bu nedenle, yastığın altına tuz koymak veya koymamak kişisel bir tercihtir ve herhangi bir sağlık faydası sağlaması garanti edilemez.

TUZUN FAYDALARI NELER?

  • Araştırmalar sonucunda vücuttaki tuz yapısının az olması kronik hastalıklara yol açabildiği saptanmıştır. Bu yüzden hiç tuz tüketmemek yanlıştır.
  • Solunum yolu hastalıklarında tuz tüketilerek zararlı bakterilerin sayısı azaltılabilir.
  • İnsülin değerinin düşmesine yardım eden tuz diyabet hastalarının rahatlıkla tüketebileceği besinlerden birisidir.
  • Tuz eksikliği kişide aşırı balgam üretimine sebep olur. Bu da uyurken salya akıntısına neden olur.
  • Tuzlu su ya da tuzlu şampuan ile yıkanan saçlarda kepek sorunu görülmez.
  • Tuz, saç uzamasını artırır.
  • Saça tuz sürmek saç dökülmesini bitirir.
  • İnce saçlı olmaktan şikayet eden kişilerin saçlarına hacim kazandırır.
  • Saç egzaması olan kişilerin tuzlu su ile saçlarını yıkamaları bu sıkıntıdan kurtarır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN