Öksürüğü bıçak gibi kesiyor! Mutfağınızdaki o sebzeyle soğuk algınlığını ve öksürüğü anında bitirin

Öksürüğü bıçak gibi kesiyor! Mutfağınızdaki o sebzeyle soğuk algınlığını ve öksürüğü anında bitirin

Mevsimin değişmesi ile birlikte hastalıklar da kendini göstermeye başladı. Özellikle son günlerde büyük küçük herkes başta soğuk algınlığı ve öksürük olmak üzere hastalıktan kırılıyor. Peki soğuk algınlığına ve öksürüğe ne iyi gelir?

Soğuk algınlığı, nezle ya da bir diğer adıyla nazofarenjit, üst solunum yollarınızda (burun ve boğazınızda) meydana gelen viral bir enfeksiyondur. Yılın her mevsiminde görülebilen ve bütün dünyada yaygın olan bir hastalık türüdür. Soğuk algınlığı, insanlar arasında görülen en yaygın bulaşıcı hastalık türüdür. Hapşırık ve öksürük atakları ile havaya yayılmış olan virüsleri başka insanlar soluduğunda onlara da geçmiş olur. Şimdi sizlere soğuk algınlığı ve öksürükle nasıl savaşabileceğinizi açıklıyoruz.

MUTFAĞINIZDAKİ BU SEBZE SOĞUK ALGINLIĞINI VE ÖKSÜRÜĞÜ BIÇAK GİBİ KESİP ATIYOR!

konak-web-blog-gorsel-0003-8.jpg

Mutfağımızda her zaman soğan vardır, çünkü neredeyse tüm yemeklerimiz soğansız eksik kalır. Soğanın tatları arttırmanın yanı sıra sağlığınıza çok daha fazla şey kattığını biliyor muydunuz? Bu katmanlı sebze, frenk soğanı, sarımsak, yeşil soğan ve pırasa da içeren allium sebze ve bitki ailesinin bir parçasıdır. Allium sebzeleri karakteristik, keskin tatları ve tıbbi özellikleri ile iyi bilinir. Soğanların boyutu, şekli, rengi ve tadı değişebilir. En yaygın soğan türleri kırmızı, sarı ve beyaz soğanlardır. Soğanlar, genellikle yetiştirildikleri ve tüketildikleri mevsime bağlı olarak tatlı ve sulu, baharatlı ve keskin olabilir. Kalorileri düşüktür ve vitaminler, mineraller ve antioksidanlar gibi faydalı besinler açısından yüksektir. Ayrıca az miktarda demir, potasyum, kalsiyum, folat, magnezyum, fosfor ve antioksidanlar kuersetin ve kükürt içerirler.

Uzmanlara göre soğan soğuk algınlığı, öksürük, yüksek ateş, boğaz ağrısını tedavi edebilir ve bağışıklığı artırabilir. Tek yapmanız gereken biraz soğan kesmek ve yaklaşık altı ila sekiz saat içme suyunda bekletmek. Daha iyi bir sağlık için günde üç kez bu sudan üç ila dört çorba kaşığı içebilirsiniz.

SOĞANIN SAĞLIĞA İLK 5 FAYDASI

sogan1.webp

1. BAĞIŞIKLIĞI ARTIRIR

Soğanlar, vücutta C vitamini için uyarıcı görevi gören bazı fitokimyasallara sahiptir. C vitamini, çok sayıda hastalığa ve kronik hastalığa yol açabilen toksinlere karşı savaşarak bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Soğanlar, selenyum, kükürt bileşikleri, çinko ve C vitamini gibi bağışıklığı güçlendiren besinlerle doludur. Ek olarak, güçlü bir flavonoid olan quercetin'in en iyi kaynaklarından biridir ve histamin düzenleyici etkilerin yanı sıra antiviral özelliklere sahip antioksidandır.

2. ÖKSÜRÜK TEDAVİSİ

Soğan, öksürüğü tedavi etmek için etkili bir ev ilacı olarak kullanılabilir. Bunun için bir soğanı dilimleyip bir kasede bekletmeniz gerekiyor. İçine biraz içme suyu ekleyin. Karışımdan günde üç kez üç ila dört çay kaşığı içebilirsiniz. Ancak mutlaka taze tüketmeye özen gösterin. Soğan suyu, öksürüğünüzü kısa sürede yok etmenize yardımcı olabilir.

3. BOĞAZ AĞRISI

Yukarıda bahsedildiği gibi soğan, mukusla savaşmaya yardımcı olan ve mukusun solunum yollarından atılmasını destekleyen kükürt bileşikleri içerir. Soğan, hem viral hem de bakteriyel enfeksiyonlarla savaşabilen ve boğaz ağrısı semptomlarını hafifletebilen en güçlü doğal antibiyotik olarak kabul edilir.

4. YÜKSEK ATEŞ

Soğan, kronik ateşi tedavi etmek için ev ilaçlarının asırlık yaygın ve çok yönlü bir bileşenidir. Vücut ısısını düşürmeye yardımcı olur ve ateşten kaynaklanan vücut ağrısını hafifletir . Bir soğanı küçük parçalara ayırıp büyük bir kaseye koyabilirsiniz. Biraz içme suyu ekleyin ve altı ila yedi saat bekletin. Bu karışımı günde üç ila dört kez için. Bu içecek, yüksek ateşin tedavisine ve genel bağışıklığın güçlendirilmesine yardımcı olacaktır.

5. SOĞUK ALGINLIĞI VE GRİP

Bunu bilmiyor olabilirsiniz ama soğan, burun şişliğini iyileştirmek için de harikadır. Güçlü antioksidanlar içeren bir kaşık soğan suyu sizi şiddetli soğuk algınlığından kurtaracaktır. Maksimum fayda için soğanı salatalarınıza ve yemeklerinize de ekleyebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN