Omega-3'te somon balığını bile solda bırakıyor! Doğanın doğal ağrı kesicisi... Ege'de bol bol yetişiyor

Omega-3'te somon balığını bile solda bırakıyor! Doğanın doğal ağrı kesicisi... Ege'de bol bol yetişiyor

Omega-3’te somon balığını bile solda bırakan bu bitki, doğanın doğal ağrı kesicisi… Ege’de bol bol yetişen bitki, insan vücuduna sağladığı faydalarla tam bir mucizevi bitki olarak görülüyor…

Ağrı kesici özelliği ile dikkat çeken haşhaş, Türkiye’de Ege ile Orta Anadolu bölgelerinde çok fazla yetişiyor. Kalp ve damar sağlığını etkilemesinin yanı sıra saç köklerine sağladığı faydalar ile de mucize bir bitki olarak bilinen haşhaş, Omega-3 bakımından da oldukça zengin.

OMEGA-3 İÇERİĞİ OLDUKÇA FAZLA

Haşhaşın içinde yüksek oranda Omega-3 yağ asidi bulunmaktadır. Bu özelliğiyle beraber hücrelerin daha sağlıklı işlemesini destekler. Aynı zamanda haşhaş, yüksek enfeksiyondan kaynaklanan iltihaplanma, dişte çürüme ve ağızda oluşan kokuyu da engellemede etkilidir. İçerdiği maddelerden dolayı mesane iltihabı ile kabızlığa da birebir fayda sağlar.

hashas-1.jpg

İçeriğinde yüksek miktarda demir ile çinko barındıran haşhaş, kan hücrelerinin oranını dengeler. Bu sayede demir eksikliği gibi hastalıkların oluşmasını engeller. Yüksek lif içerdiği için uzun süre tokluk hissi sağlayan bu bitki, kilo vermek isteyenler için de ideal bir besindir. Fakat içeriğinde morfin, kodein, tebain, papaverin ve narkotin gibi güçlü yatıştırıcı maddeler barındırmasından dolayı haftada maksimum 3 kere tüketilmesi öneriliyor.

Netmeds yazarları, haşhaşın doğurganlığı artırdığını da söylüyor. Tıkalı bir fallop tüpü, döllenmiş yumurtanın kendisini rahim duvarına tutturmasına izin vermez. Fallop tüpünün haşhaş tohumu yağı ile yıkanması, fallop tüpündeki tüm kalıntıları veya mukus parçacıklarını çözer ve tıkanıklığı gidermeye yardımcı olarak doğurganlık şansını artırır. Çeşitli araştırmalar ayrıca haşhaş tohumlarındaki lignin varlığının libidoyu artıran ve cinsel sağlığı iyileştiren afrodizyak etkisi olduğunu öne sürmektedir.

Beslenme uzmanı Alexandra Dusenberry, haşhaşın beyin aktivitesini düzenleyen ve nöronların gelişimine yardımcı olan kalsiyum ve magnezyum içerdiğini belirtti. Haşhaş tohumlarındaki zengin bakır ve demir, kırmızı kan hücresi oluşumunu iyileştirir, bu da anemi ve kanla ilgili diğer durumların önlenmesine yardımcı olur.

hashas-2.jpg

HAŞHAŞIN GENEL FAYDALARI

Haşhaş, kötü kolesterol seviyesini düşürerek, kalp ve damar sağlığını iyileştirir.

Haşhaş tohumunun çayını içmek, insan vücudunda bulunan kortizol düzeyini azaltır. Bu, stres düzeyindeki azalma sakinleştirici etkiye yol açarak uyumaya yardımcı olur.

Yapılan bazı çalışmalar, haşhaş tohumunun ağız ülserlerine iyi geldiğini ortaya koymuştur.

Ağrı kesici özelliği tıp sektöründe kullanılmasına da neden olmuştur.

Tohumundaki oleik asitle kötü huylu kolesterolü düşürür, iyi huylu kolesterolü artırır.

İçeriğindeki potasyum ile tansiyonu dengeler. Bu sebeple tansiyon hastaları için bir hayli faydası vardır.

İçeriğindeki zengin lifler sayesinde kabızlık problemlerinin giderilmesinde yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN