Son dönemlerde yapılan araştırmalar, kabak çekirdeğinin sağlık üzerindeki faydalarını ortaya koyuyor. Bu konuya değinen Osman Müftüoğlu da ‘Ben de böyle yiyorum’ diyerek bir öneride bulundu. İşte Osman Müftüoğlu’nun kabak çekirdeği önerisi…
Kabak çekirdeği, özellikle içeriğindeki sağlıklı yağlar, protein, lif, vitaminler ve minerallerle kalp sağlığına destek olmaktan sindirimi düzenlemeye, kan şekerini dengelemekten antioksidan etkiler sağlamaya kadar geniş bir yelpazede yarar sağlıyor.
KABUKLARIYLA BİRLİKTE TÜKETİN
Dr. Osman Müftüoğlu kabak çekirdeğinin kabukları ile beraber tüketilmesi önerisinde bulunuyor. Öyle ki her gün bir avuç kabak çekirdeği tüketmek vücuda çeşitli faydalar sağlıyor. Ancak aşırı tüketimde sivilce, kilo gibi çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir.
Günümüzde sağlıklı beslenme ve doğal yollarla sağlık koruma önemli bir odak noktası haline geldiğinden, kabak çekirdeği gibi doğal gıdaların sağlık üzerindeki olumlu etkileri üzerine yapılan araştırmalar da artıyor. Kabak çekirdeğinin bu faydaları, onu sağlıklı yaşam tarzı ve dengeli beslenme programlarının önemli bir parçası haline getiriyor. Sağlıklı yaşamın öneminin her geçen gün arttığı bu dönemde, kabak çekirdeğinin sunduğu değer ve faydaların keşfi, inanların sağlıklı beslenme tercihlerinde daha çok tercih edilen bir atıştırmalık olmasını sağlayabilir.
Birçok hastalığa karşı kabak çekirdeği tüketimini öneren Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, kabak çekirdeğinin tam bir şifa deposu olduğunun altını çiziyor. Susamda, karpuzda, keten tohumunda, kabak ve ayçiçeği çekirdeğinde çekirdeğin önemli olduğunu söyleyen Müftüoğlu, şu ifadelere yer verdi:
"Hepsi çok faydalı ama kabak çekirdeği içerisindeki magnezyum yükü, demir yükü, kabak çekirdeği içerisindeki serotonin ve melatonin üreten, yani uyku ve mutluluk hormonu üreten triptofan hammaddesi yükü nedeniyle ayçiçeği çekirdeğinden biraz daha yüklü bir çekirdek türü.
Hatta midenizde bir sorun yoksa benim gibi kabak çekirdeğinin kabuğunu açmadan yiyin. Kabak çekirdeğinin kabuğu demir deposudur. Bitkisel demir açısından muazzam zengin bir kaynaktır."