Osman Müftüoğlu o 3 baharatı radarına aldı! 1 çay kaşığı dünyalara bedel! Sofranızda mutlaka bulunsun

Osman Müftüoğlu o 3 baharatı radarına aldı! 1 çay kaşığı dünyalara bedel! Sofranızda mutlaka bulunsun

Türk mutfaklarında yemeklere lezzet katan ürünler arasında yer alan baharatlar yalnızca lezzetle kalmayıp tam bir şifa kaynağı olarak görülüyor. Yemeklerden pastalardan eksik edilmeyen baharatlar geçmişten günümüze birçok kez ilaç niyetine de kullanılmıştır. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’nun radarına giren o üç baharat resmen bir hazine çıktı. Müftüoğlu “ sofranızdan eksik etmeyin” diyerek uyardı. İşte hazine kaynağı o baharatlar…

Dünyada binbir çeşit baharat yer alırken içlerinden sıyrılıp çıkan öyle şifa kaynakları var ki hem lezzeti hem de faydası ile herkesi şaşırtıyor. Sağlık sorunları yaşayanlar aktarlardan destek alırken uzmanlar da sağlığa faydalı besinleri tek tek sıralıyor. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu o üç baharatı radarını aldı. İşte hazine kaynağı o baharatlar…

HAFIZA KAYBI NEDENLERİ NELERDİR?

Günümüzün getirdiği stres ve yoğunluk düzensiz bir yaşamı beraberinde getirirken hafıza sorunları da artış gösteriyor. Uzman isimler stresle başa çıkmak için uygulanabilecek yöntemleri ve tedavi yollarını da vatandaşlarla paylaşıyor. Birçok hastalığa şifa olan baharatlar listesi uzayıp giderken içlerinde faydası ile kendini ayıran üç baharat bulunuyor. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, güçlü bir belleğe sahip olmak için bu üç baharattan destek alın diyerek herkese tavsiyede bulundu.

alzheimer-tedavisi.jpg

OSMAN MÜFTÜOĞLU'NDAN BAHARAT TAVSİYESİ

İlerleyen yaşlarda daha sık görülen hafıza kaybı günümüzde genç yaşlara kadar düşerken hem geleceğinizi kurtarmak hem de gününüze şifa katmak için tüketebileceğiniz belli başlı doğal bitkiler bulunmaktadır. Osman Müftüoğlu Geleceğe yatırım için hayatınıza dahil etmeniz gereken 3 baharatı açıkladı. Hafızanın gizli hazinesi olan baharatlar şu şekildedir:

zerdecal.jpg

1-Zerdeçal: Alman bilim insanları tarafından yapılan araştırmalar doğrultusunda zerdeçal içeriğinde yer alan bir maddenin beyni iyileştirmede etkin rol oynadığı ortaya çıktı. Beyindeki sinir hücrelerinin gelişiminde büyük rol üstlenen zerdeçal aynı zamanda beyin hücrelerini de koruyor. Araştırmalar doğrultusunda günde bir çay kaşığı zerdeçal tüketmenin beyin fonksiyonlarını korumada oldukça etkili olduğu belirtildi. Bunun yanı sıra zerdeçal çayının içerisine limon ya da bal takviyesi yaparak bağışıklık sistemimizi güçlendiren ve metabolizma hızlandıran bir çay elde edebilirsiniz.

safran.jpg

2-Safran: Hem fiyatıyla hem de şifasıyla tam bir hazine olan Safran sıcak su ile demlendiğinde benzersiz bir renk ve lezzet sağlıyor. Pilavlarda, risottoda, tatlılarda ya da soslarda kullanılan Safran yemeğin lezzetini arttırırken Beyni de geliştiriyor. Oldukça keskin bir aramaya sahip olan safranın çok az miktarda kullanılması yeterli olacaktır.

kimyon.jpg

3- Kimyon: Günlük hayatta birçok kez kullanılan kimyonun rahatlatıcı özelliğinden kimsenin haberi olmuyor. Gün içerisinde yaşadığımız stres ve anksiyete gibi durumlara acil müdahale edilmesi gerektiğinde kimyondan yardım alabilirsiniz. Çay veya sıcak içeceklerle kullanılabilen kimyon beyin sağlığını koruyan bir baharat olarak da biliniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN