Prof. Dr. Canan Karatay'dan doğal protein tozu tarifi! Kimsenin bilmediği sırrı açıkladı... Karatay Hoca yine ezber bozdu

Prof. Dr. Canan Karatay'dan doğal protein tozu tarifi! Kimsenin bilmediği sırrı açıkladı... Karatay Hoca yine ezber bozdu

Yıllardır tartışma konusu olan ve günümüzde de halen merak edilen protein tozu ve kolajen kullanımı ile ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Canan Karatay yine ezber bozdu. Gençlerin genelde spor için kullandıkları protein tozu ve kolajenin zararlı olarak gösterildiğini söyleyen Canan Karatay, kimsenin bilmediği sırrı açıkladı. Hem vücut gelişimi için hem de cilt sağlığı için evde kendiniz doğal protein tozunuzu yapın. Canan Hoca tarifi verdi, hem sağlıklı hem ekonomik. İşte detaylar...

Protein tozu zararlı mıdır? Kolajen tabletler sağlıklı mı? Prof. Dr. Canan Karatay'dan tüm bu soruları ortadan kaldıracak gizli formül geldi. Yine ezber bozan Canan Hoca, evde doğal yolla protein tozu yapmanın formülü verdi. Bu sayede hem sağlıklı hem de masrafsız kendi protein tozunuzu yapacaksınız. Tek yapmanız gereken Canan Karatay'ın verdiği formülü doğru adımlarla uygulamak. İşte Canan Karatay'ın doğal protein tozu tarifi...

CANAN KARATAY'DAN EZBER BOZAN TARİF

Son yıllarda artan kolajen ve protein tozu hakkında önemli bilgiler veren Canan Karatay, gençlere yönelik uyarılarda bulundu. Kolajen tabletleri sağlıklı mı? Kolajen doğal yolla nasıl alınır? Protein tozu sağlıklımıdır? gibi sorulara cevap veren Canan Hoca, kimsenin bilmediği sırrı açıkladı. Evde doğal yollarla protein tozunuzu yapın.

"KOLAJEN DEDİĞİMİZ PROTEİNDİR"

Kolajen ve protein tozu tüketimi konusunda yanlış bilinen doğrularla ilgili düzeltmelerde bulunan Canan Karatay, "Gençler reklamlara uymasınlar, çevreyi dinlemesinler. Kolajen dediğimiz proteindir. Bunun tozu, tableti olmaz." uyarısında bulundu.

asrtth.jpg

EVDE KENDİ DOĞAL PROTEİN TOZUNUZU YAPIN

Evde kolayca yapabileceğiniz protein tozu tarifi veren Canan Karatay, "Kolajen için kelle paça çok önemli. Çünkü kemik suyu var. Kemik suyunda 84 mineral var. Kemik suyunun proteini kolajendir. Yediğin kırmızı et de kolajendir. Bambaşka bir şeymiş gibi sunuluyor. Kolajen tableti satılıyor ama Canan Karatay, 'Kırmızı et yiyin, kelle paça için.' deyince kıyamet kopuyor. Hayvansal yağ yemezseniz cildiniz düzelmez ve tuz, mineral ve sirke hayat kurtarır." açıklamasında bulundu.

BU NOKTALARA DİKKAT EDİN!

Evinizde kendi imkanlarınızla protein tozu yapmak için öncelikle protein tozunuzu oluşturacak kaynağınızı belirlemeniz gerekiyor. Bu kaynaklar arasında whey, kazein, yumurta proteini, soya proteini, bezelye, pirinç ve kenevir yer alır. Bu proteinleri elde etmek için yağsız süt, kinoa, kenevir tohumu, nohut, bezelye, kuru yumurta tozu, kahverengi pirinçten faydalanabilirsiniz. Tercih ettiğiniz protein kaynağını toz formuna getirebilmek için bir blendera veya kahve değirmenine ihtiyacınız olacak. Seçtiğiniz ürünleri öğütücüden geçirerek iyice inceltin. Eğer kuru fasulyeden faydalanarak protein tozu yapmayı planlıyorsanız, kuru fasulyenizi güzelce pişirmeniz gerekir çünkü kuru fasulye gibi besinlerin genel sağlığı tehdit edebilecek doğal toksinler içerdiğini unutmamalısınız.

kmgfggf-21.jpg

Toz formuna getirdiğiniz protein kaynaklarının tadı her zaman güzel olmayabilir. Bu tatsızlığı giderebilmek içinse tatlandırıcı olarak; vanilya, kuru baharat, meyve aromaları, toz çikolata, kakao kullanın. Ek olarak, protein tozunu kullanarak içeceğinizi hazırladıktan sonra, sıvı formdaki badem ya da nane gibi tatlandırıcılardan yararlanabilirsiniz. Eğer lezzet konusunda sorun yaşamıyorsanız, tatlandırıcı hiçbir ürün kullanmadan da içeceğinizi hazırlayabilirsiniz. Protein tozunuzu dilerseniz sütle, meyve suyuyla veya suyla hazırlayarak tıpkı ambalajlı satılan protein tozları gibi kullanabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN