Protein deposu yumurta diyeti yağ oranını düşürürken kas kütlesini artırıyor

Protein deposu yumurta diyeti yağ oranını düşürürken kas kütlesini artırıyor

Hızlı kolay kilo vermek isteyenler diyet çeşitlerini araştırıyor. Kilo vermenin en kolay yolu nedir? Aç kalmadan hızlı kilo vermek mümkün mü? Fazla kilolarından yakınanlar bu sorulara yanıt arıyor. Peki, ünlülerin mucize diyet sırları arasında bulunan yumurta diyeti nedir, nasıl yapılır, günde kaç tane yumurta yemeli? İşte detaylar...

Son günlerin popüler diyetleri arasında 'yumurta diyeti' de bulunuyor. Kısa zamanda fazla kilo verenlerin sıklıkla bahsettiği yumurta diyeti, günlük protein ihtiyacını karşılamaya yönelik hazırlanır. Elbette, yumurta diyeti listesinde yalnızca yumurta bulunmuyor. Bu diyette, zengin protein kaynağı yumurtanın yanında bolca sebze ve bitki çayları da bulunuyor. Tabii ki yumurta diyetinin detaylarından bahsetmeden önce, her diyetin kişiye özel hazırlandığını ve herhangi bir bitkisel kür ya da diyet listesi uygulamadan önce muhakkak hekiminize danışmanız gerektiğini hatırlatmakta yarar görüyoruz.

YUMURTA DİYETİ NEDİR, NEDEN HAŞLANMIŞ YUMURTA?

Yumurta diyetinin birkaç çeşidi bulunur; ancak hepsinin ortak noktası, içecek olarak yalnızca su veya sade kahve, çay, maden suyu, bitki çayları gibi kalorisiz içecekler tüketmektir.

Meyve, ekmek, makarna ve pirinç gibi karbonhidrat ve doğal şeker bakımından zengin besinler bu diyet listesinde yasaklanmıştır. Diyet 14 gün boyunca devam eder.

Kahvaltı, öğle ve akşam yemeği öğünleri bulunur. Atıştırmalıklar da diyet listesinin yasakları arasında yer alıyor.

Yumurta diyetinin birkaç versiyonu bulunurken, hepsi aynı şekilde çalışır. Güne yumurta ile başlanır ve gün boyu az porsiyon yağsız yumurta yemeye devam edilir.

Haşlanmış yumurta tercih edilmesinin sebebi ise protein oranının yüksek olması ve yağ içermemesi.

1-004.jpg

YUMURTA DİYETİ LİSTESİNDE NELER VAR?

Pazartesi

Kahvaltı: 2 yumurta + greyfurt
Öğle yemeği: Salata + tavuk
Akşam yemeği: 1 portakal, salata ve 2 yumurta

Salı

Kahvaltı: 2 yumurta + greyfurt
Öğle yemeği: 2 pişmiş yumurta + buharda pişirilmiş sebzeler
Akşam yemeği: 1 porsiyon balıklı salata

Çarşamba

Kahvaltı: 2 yumurta + greyfurt
Öğle yemeği: Salata + tavuk
Akşam yemeği: 1 portakal + vejetaryen salata + 2 yumurta

Perşembe

Kahvaltı: 2 yumurta + greyfurt
Öğle yemeği: Buharda pişirilmiş sebzeler + az yağlı peynir + 2 yumurta
Akşam yemeği: Salata + tavuk

Cuma

Kahvaltı: 2 yumurta + greyfurt
Öğle yemeği: Ton balıklı salata
Akşam yemeği: Salata + 2 yumurta

Cumartesi

Kahvaltı: 2 yumurta + greyfurt
Öğle yemeği: Salata ve tavuk
Akşam yemeği: Meyve

Pazar

Kahvaltı: 2 yumurta + greyfurt
Öğle yemeği: Buharda pişirilmiş sebzeler + tavuk
Akşam yemeği: Öğle yemeğiyle aynı

YUMURTA DİYETİ NASIL YAPILIR?

Yumurta diyetinin geleneksel versiyonunda, her öğünde yumurta, tavuk veya balık gibi başka bir yağsız protein kaynağı yemelisiniz. Düşük karbonhidratlı sebzeler veya greyfurt ve portakal; kahvaltı ve akşam yemeğine dahildir. Bir haftalık yemek planlaması yukarıdaki gibi olacaktır.

2-004.jpg

YUMURTA DİYETİNİN YAN ETKİLERİ

Yumurta yemenin en yaygın yan etkisi, karbonhidrat noksanlığı nedeniyle enerji eksikliğidir.
Bu diyete geçmek mide bulantısı, kabızlık, gaz ve ağız kokusuna da yol açabilir. Bunun nedeni, sindirim sisteminizin uyum sağlama sürecidir.

Yumurtada lif bulunmadığından, diyet listenize lif bakımından zengin diğer yiyecekleri de eklemeniz gerekir. Bu şekilde bağırsak sağlığınızı korumuş olursunuz. Bu tür bir diyet sürdürülebilir değildir, bu nedenle bu diyetten sonra sağlıklı bir beslenme rutininiz olması önemlidir. Aksi takdirde verilen kilolar, fazlaca geri alınır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN