Sabah yorgunluğunu bir anda yok ediyor! Elinizin altındaki yorgunlukla savaşan süper besin...

Sabah yorgunluğunu bir anda yok ediyor! Elinizin altındaki yorgunlukla savaşan süper besin...

Çoğu sabah kendinizi yorgun uyanıyorsanız, vücudunuz size bir şeyler anlatmaya çalışıyor olabilir. Evinizde zaten var olan bazı yiyecekler ve içecekler size ve vücuduna gerekli olan enerji ile doludur. İşte sizi yorgun ve uykulu durumdan sıyıracak tüm vücudunuzu şarj edecek süper yiyecek ve içecekler...

Yorgunlukla savaşan en iyi yiyecekler

SU GÜN BOYU SİZE YARDIMCI OLACAK ENERJİYİ VERİR

Aslında yorgunluğunuzun temelinde susuzluk olabilir.

Bir daha bitkin hissettiğinizde, bir bardak su içmeyi deneyin . Su, kritik, enerji verici besin maddelerinin hücrelerinize taşınmasına yardımcı olur; bu nedenle, yeterince su almazsanız kendinizi bitkin hissedebilirsiniz .

Ayrıca, susuzluk baş ağrısına yol açabilir , konsantrasyonunuzu ve ruh halinizi bozabilir. Ve bunlara kimin ihtiyacı vardır ki?

KENDİ KÜÇÜK ETKİSİ BÜYÜK TOHUMLAR

Chia tohumları , ağırlığının 10 katı su emerek hidrasyona yardımcı olur.

Karbonhidratlarının çoğu, yavaş sindirilen ve zamanla enerji sağlayan liflerden oluşur. Chia tohumlarında da bu lifler çok fazladır. Ayrıca bu küçük tohumlarda beyni güçlendiren omega-3 de vardır. Aslında chia tohumları, omega-3 yağ asitlerinin en zengin bitki kaynağıdır

Aynı zamanda tam bir protein deposudur. Yani vücudunuzun kendi başına üretemeyeceği tüm gerekli amino asitleri sağlarlar.

MUZ HER DERDE DEVA

2012'de yapılan küçük bir çalışmada araştırmacılar , muzların bisikletçilere enerji sağlamakta spor içecekleri kadar iyi olduğunu buldular.

Potasyumla dolu bu meyve ayrıca bir dizi lif ve B6 vitamini de içerir. Muzlarda yavaş sindirilen karmaşık karbonhidratlarda vardır.

YEŞİL ÇAY İYİ BİR ENERJİ DEPOSUDUR

Şimdiye kadar, yeşil çayın sağlık açısından çok sayıda faydası olduğu bir sır değil. Yeşilçay da bulunan kafein ve L-theanine kombinasyonu size gergin olmadan enerji verir .

Bonus: Araştırmalar , yeşil çayın beyin gücünü artırdığını öne sürüyor ki bu, iş başındayken işinize yarayabilir.

Mağazadan satın alınan yeşil çay çeşitleri genellikle çok fazla şeker içerir, bu nedenle mümkünse kendinize bir fincan demlemek için zaman ayırın.

SON DERECE KALORİLİ OLAN BADEM DE İŞE YARAR
Badem oldukça kalorili bir besindir, bu nedenle enerjinizi yükseltmek için çok fazla badem almanız gerekmez.

Ve bir avuç dolusu badem yerken, aynı zamanda bol miktarda tekli doymamış yağ da vücudunuza giriş yapacak. Hemde bu yağ kalp sağlığını destekleyen türden .

FASULYE DE ÜÇÜ BİRARADA
Fasulye , barındırdığıkarbonhidrat, protein ve lif üçlüsü sayesinde enerjik olmanızı sağlar. Protein sizi tok tutar, karbonhidratlar enerji sağlar ve lif kan şekerinizi düzenlemeye yardımcı olur .

Özellikle siyah fasulye, düşük glisemik indekse ve yüksek proteine ​​sahip olduklarından, enerji artışı için en yakın arkadaşlarınızdır .

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN