Oynadığı 600 filmle Yeşilçam’ın unutulmazları arasında! Meğer oğulları da kendisi kadar ünlüymüş

Oynadığı 600 filmle Yeşilçam’ın unutulmazları arasında! Meğer oğulları da kendisi kadar ünlüymüş

Onu neredeyse her filmde anne rolünde gördük. Canlandırdığı vefakar anne rolleriyle beğeni toplayan ünlü oyuncu, yıllar sonra oğullarıyla gündeme geldi.

Son Kuşlar, Analar Ölmez, Çapkın Hırsız, Mavi Mavi ve daha nicesinde rol alan Şükriye Atav, özellikle Hulusi Kentmen, Tarık Akan, Halit Akçatepe ve Gülşen Bubikoğlu gibi isimlerle kamera karşısına geçtiği Ah Nerede filmiyle hafızalara kazındı.

Türk Sineması'nda neredeyse her filminde gördüğümüz, anne rolleriyle hafızalara kazınan ünlü oyuncu Şükriye Atav, yıllar sonra oğullarıyla gündeme geldi.

OĞULLARI DA ANNELERİ KADAR ÜNLÜ

Şükriye Atav’ın yeğeni de kendisi gibi profesyonel oyuncu ve dublaj sanatçısı. Ayşin Atav’ın dışında usta oyuncunun kendisi gibi oyuncu iki oğlu olduğu ortaya çıktı. İşte ailecek oyunculuk yapan Ataylarla ilgili bilinmeyenler

YALÇIN BORATAP

Atav'ın oğullarından biri olan Yalçın Boratap, Şehir Tiyatroları'nda sahne aldı. Dizi ve filmlerde de oynayan Boratap aynı zamanda seslendirme sanatçısı olarak da görev alıyor.

ERDÖL BORATAP

1937 yılında İstanbul'da doğan Erdöl Boratap; Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim bölümünü bitirdi. TRT ailesine 1960 yılında spiker olarak katılan Boratap, 2 yıl Ankara Radyosu'nda çalıştı. 1963 yılında İstanbul Radyosu'na geçen Boratap, emekli olana dek başarılı hizmetler sundu. Boratap, emekli olduktan sonra Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Kalkan Beldesine yerleşti. Erdöl Boratap 2012'de hayata veda etti.

ŞÜKRİYE ATAY KİMDİR? NERELİDİR?

Şükriye Atay 24 Ağustos 1917'de İstanbul'da doğdu. Birçok sinema filmi ve dizide ağırlıkla anne, teyze rolleri ile tanınan usta oyuncu Kafkasya göçmeni bir ailenin mensubudur.

İlk ile orta öğrenimini Kırım'da tamamlayan Atay, Babasının ölümünün ardından 1930'da Türkiye'ye döndü. Sadece Kırım Türkçesi konuşabilmesi nedeniyle ilk zamanlar sıkıntı yaşadı. Cumhuriyet Lisesi'nde okurken bir yandan halkevleriyle folklor çalışmalan yaptı. 1932'de halk dans oyunlarındaki başarısı sayesinde Eminönü Halk Evinde keşfedildi ve Faruk Nafiz Çamlıbel'in "Özyurt" oyunu ile amatör olarak tiyatroya başladı. Muhsin Ertuğrul'un davetiyle Shakespeare'in "Kış Masalı oyunuyla 1942'de İstanbul Şehir Tiyatrosu'na girdi ve emekli olana dek görev yaptı.

İlk evliliğini 1936'da Niyazi Boratap ile, ikincısini ise 1946-1951 arasında yaptı. İki oğlu Erdöl Boratap, Yalçın Boratap, yeğeni Ayşin Atav, gelini Tülin Oral da kendisi gibi tiyatro oyuncuları oldu. Birçok sinema filmi ve dizide ağırlıkla anne, teyze rolleri aldı. Tiyatroda altı, sinemada bir Altın Portakal ödül sahibidir. 1988 yılında Yeşilçam`dan ayrıldı. 600`e yakın filmde rol aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN