Sağlık Bakanlığı duyurdu: Ek Ödemeler artırıldı

Sağlık Bakanlığı duyurdu: Ek Ödemeler artırıldı

Sağlık Bakanlığı Ek ödeme Yönetmeliği'nde değişiklik yaptı. Yan dal uzmanları ve asistanlarının ödeme katsayıları, yan dal uzmanlarında yüzde 100, yan dal uzmanlık eğitimi yapan asistanlar ve araştırma görevlilerinde yüzde 50 artırılıyor.

Ek Ödeme Yönetmeliği'nde değişiklik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Taban ödeme katsayıları artırıldı. Sağlık Bakanlığınca gerçekleştirilen düzenlemeyle yan dal uzmanları ve asistanlarının artırımlı taban ödeme katsayıları, yan dal uzmanları için yüzde 100, yan dal uzmanlık eğitimi yapan asistanlar ve araştırma görevlileri için yüzde 50 artırılacak.

'KASIM AYINI DA KAPSAYACAK ŞEKİLDE...'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından konuyla ilgili, "Yapılan değişiklikle, yan dal uzmanları ve asistanlarının artırımlı taban ödeme katsayıları, yan dal uzmanları için yüzde 100, yan dal uzmanlık eğitimi yapan asistanlar/araştırma görevlileri için yüzde 50 artırılıyor. Yönetmelik, içinde bulunduğumuz kasım ayını kapsayacak şekilde yürürlüğe giriyor." açıklaması yaptı.

Konuyla ilgili yönetmelik şöyle;

Sağlık Bakanlığından:

SAĞLIK BAKANLIĞI EK ÖDEME YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 12/8/2022 tarihli ve 31921 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliğine aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

"Yan dal uzmanları ve asistanlarının artırımlı taban ödemesi"

EK MADDE 1- (1) Ek-3A ve Ek-3B’de yer alan “Taban Ödeme Katsayıları Tablosu”ndaki katsayılar, yan dal uzmanları için %100; yan dal uzmanlık eğitimi yapan asistanlar/araştırma görevlileri için %50 artırımlı uygulanır.”

MADDE 2- Bu Yönetmelik 1/11/2023 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Sağlık Bakanı yürütür.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN