Salatanın üzerine eklemenin faydası inanılmaz! Özellikle kadınlar mutlaka tüketsin, o hastalığa resmen kalkan oluyor

Salatanın üzerine eklemenin faydası inanılmaz! Özellikle kadınlar mutlaka tüketsin, o hastalığa resmen kalkan oluyor

Diyet listelerinin vazgeçilmezi keten tohumunun mucizevi bir özelliği ortaya çıktı. Uzmanlar yapılan araştırmalar sonucunda keten tohumunun meme kanserine yakalanma riskini azaltabileceği öğrenildi.

Diyet yapanların sıklıkla kullandığı keten tohumu üzerine araştırma yapan ABD’deki Nebraska Üniversitesi’nden araştırmacıları, keten tohumundaki bir bileşiğin meme kanseri riskini azalttığını buldu.

Araştırma için uzmanlar dişi farelere; tahıllar, tohumlar, kuruyemişler gibi lif açısından zengin gıdalarda ve kahve gibi içeceklerde bulunan bir bileşik olan lignan içeren keten tohumu yağı çözeltisi verdi.

Bunun bağırsak mikrobiyomu ile meme kanseri hücresi büyümesiyle bağlantılı meme bezi mikroRNA'ları (miRNA'lar) arasındaki ilişkiyi tetiklediğini buldular.

Sonuç olarak keten tohumu yağı verilen kemirgenlerin meme kanserine yakalanma olasılığı daha düşüktü. Geçmiş araştırmalar da ignan maddesinin anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğunu ve vücudun daha az östrojen üretmesine neden olarak meme kanseri riskinin azalttığını göstermişti.

diyettdsdf.jpg

Nebraska Üniversitesi’nde yardımcı doçent olan Dr. Jennifer Auchtung, “Mide-bağırsak mikrobiyotası, diyetimizin birçok bileşeninin insan sağlığını etkileyecek şekilde değiştirilmesinde önemli bir rol oynuyor. Bu çalışmada, keten tohumu açısından zenginleştirilmiş diyetler, çekal mikrobiyota bileşimi ve kanser gelişiminde rol oynayanlar da dahil olmak üzere birçok yolu düzenleyen meme bezindeki miRNA profilleri arasında korelasyonlar bulduk. Bu ön çalışma, mikrobiyotanın hastalıklarla ilişkili risk faktörlerini azaltmak için beslenme üzerinde oynadığı rolü ortaya koyuyor” dedi.

KETEN TOHUMUNUN FAYDALARI NELERDİR?

B, E vitamini, magnezyum, demir ve potasyum bakımından engindir.

Kemik sağlığının gelişmesine yardımcı olur.

Sinir sağlığını korur.

Kan şekerini dengede tuttuğu için hem diyet programlarında, hem de diyabet menülerinde yerini alır.

Yüksek oranda lif içerir. Bu özelliği ile uzun süre tokluk hissi verir.

Keten tohumu, meme kanseri riskini düşürür.

Kötü kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur.

Sivilcelerin azalmasını sağlar. İltihaplı cilt alanlarının tedavisinde etkilidir.

Başta kabızlık olmak üzere diğer sindirim sorunlarına da iyi gelir.

Bağırsakların sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.

Enflamasyonla mücadeleye destek olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN