Sarımsağı böyle tüketiyorsanız hiçbir işe yaramıyor! İyileştirici gücünden yararlanmak için tüketim püf noktaları

Sarımsağı böyle tüketiyorsanız hiçbir işe yaramıyor! İyileştirici gücünden yararlanmak için tüketim püf noktaları

Doğal ilaç olarak bilinen sarımsak ile ilgili insanlar merak ettiklerini araştırıyor. Peki sarımsak faydası görmek için ne şekilde tüketmek gerekiyor? Tüm detaylar haberimizde.

Doğal antibiyotik olarak birçok insan tarafından tüketilen sarımsak ile ilgili doğru bilinen yanlışlar merak ediliyor. Peki sarımsaktan fayda görmek için ne şekilde tüketmek gerekir? Sarımsak ve faydaları ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

SARIMSAK FAYDALARI

Sarımsağın birçok hastalık için birçok faydası bulunmaktadır. Sarımsak kan basıncı, kolestrol ve bağışıklık ile ilgili fayda sağlamaktadır. Sarımsak içinde bulunan alisin sebebiyle bu kadar faydalıdır. Nottingham Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma sonucunda sarımsak faydalarının bitkinin topraktan emdiği ve gıda hazırlanırken ve sindirim yapılırken 50 farklı kükürt içeren bileşik sebebiyle olduğu ortaya konmuştur. Bu bileşikler vücut içinde gaz olarak bulunan molekül üretimlerini artırıyor. Bu moleküller düşük olduğu zaman kalp hastalığı gibi birçok rahatsızlık ortaya çıkıyor. Sarımsak ile ilgili birçok araştırma yapılmaktadır. 2020 senesinde bir araştırmaya göre üç ay boyu 600 ile 900 mg arasında sarımsak takviyesi alan yüksek tansiyon hastalığı olan hastaların ilaçla benzer etkide düşüş yaşadığı gözlemlenmiştir. Laboratuvar ortamında yapılan araştırmalara göre sarımsak içinde olan allisin ve bileşikler anti-viral özelliğe sahip. Sussex Üniversitesi'nde immünolog olarak görev yapan Dr. Jenna Macciochi iki insan ile deney yaptığını ve bir tanesine üç ay boyu 180 mg allisin verip diğer insanlara göre daha az soğuk algınlığı geçirdiklerinin gözlemlendiğini söyledi. Bunlara rağmen uzmanların yaptığı açıklamalara göre sarımsağın sadece yemeklerin yanında tüketilmesi çok fayda sağlamıyor.

Sarımsak Nasıl Tüketilmelidir

NE KADAR SARIMSAK TÜKETMEK GEREKİYOR

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre 900 mg terapötik dozun elde edilmesi için her gün bir diş çiğ sarımsak yenmesi gerekiyor. Aynı zamanda allisin salgılanması için sarımsak dişinin doğranması ya da ezilmesi gerekiyor. Sarımsak eğer ısıya maruz kalırsa allisin oluşumu duruyor. Maksimum allisin oluşumundan faydalanabilmek için sarımsak doğrandıktan sonra on dakika beklenmesi gerekiyor. 2018 senesinde yapılan bir araştırmaya göre haşlanmış sarımsak çiğ sarımsağa göre yüzde 16 daha az allisin bulunuyr ve kavrulmuş sarımsağın içinde yüzde 30 daha az allisin oluşuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN