Sarımsak ve soğan kabuğunu sakın çöpe atmayın! Bu basit yöntemi deneyin mucizeye tanık olun: Öyle bir şeye iyi geliyor ki...

Sarımsak ve soğan kabuğunu sakın çöpe atmayın! Bu basit yöntemi deneyin mucizeye tanık olun: Öyle bir şeye iyi geliyor ki...

Soğan ve sarımsak, tüm dünyada en yaygın kullanılan iki sebzedir. Ama çoğumuz kabuklarını çöpe atıyoruz öyle değil mi? Aslında yoğun besleyici olduklarını ve çok sayıda ev kullanımına sahip olduklarını bilmek sizi şaşırtacak.

Sarımsak ve soğanın dış kabukları A, C, E vitaminleri ve antioksidanlar bakımından zengindir. Soğan kabuğu ayrıca flavonoidler, özellikle de güçlü bir antioksidan ve antienflamatuar olan quercetin bakımından yüksektir. Sarımsağı soymak, kalbi koruyan ve yaşlanmaya karşı savaşa yardımcı olan, bağışıklığı artıran ve kolesterolü düşüren fenilpropanoid antioksidanları ortadan kaldırır. Piyasada sağlıklı ürünlerde sarımsak kabuğu görürseniz şaşırmayın.

SARIMSAK VE SOĞAN KABUKLARININ 10 KULLANIMI VE FAYDALARI

shutterstock-554742319.jpg

KAS KRAMPLARINI RAHATLATIN

Kas kramplarını hafifletmek istiyorsanız, birkaç soğan kabuğunu suda 10-15 dakika kaynatın. Yatmadan önce soğan kabuklarını sudan süzün ve çay olarak için.

UYKUYA RAHAT GEÇİN

Uyku sorunlarınız varsa, doğal bir uyku yardımcısı olarak bir fincan soğan kabuğu çayını deneyin. Tek yapmanız gereken bir bardak suyu biraz soğan kabuğuyla ısıtmak. 10 dakika kaynatın. Süzdükten sonra çayın tadını çıkarın.

KOMPOSTA BESİN EKLEYİN

Soğan ve sarımsak kabukları, kompost yığınınız için mükemmel besin kaynaklarıdır. Bu nedenle, bitkileriniz için gerçekten faydalı oldukları için sarımsak veya soğan kabuklarını asla atmayın.

BOĞAZ AĞRISINI TEDAVİ EDİN

Soğan kabuklarını suda on dakika kaynatın. Ardından gargara yapın. Anti-inflamatuar özelliği ile boğaz iltihabını azaltmaya yardımcı olacaktır.

SAÇ UZAMASINI TEŞVİK EDİN

Kuru ve yıpranmış saçlarınız varsa, onu iyileştirmek için soğan kabuğu kullanın. Tek yapmanız gereken soğan kabuğunu 10 dakika suda bekletmek. Ardından standart bir şampuan kullanarak saçınızı yıkayın. İpeksi ve pürüzsüz hale getirmek için saçınızı bu sıvıyla durulayın.

KAŞINTILI CİLDİ HAFİFLETİN

Sarımsak ve soğan kabuklarının antifungal nitelikleri, onları sporcu ayağı gibi kaşıntılı cilt durumlarının tedavisinde faydalı kılar. Ağrıyı hafifletmek için etkilenen bölgeye soğanlı su uygulayın.

ÇORBALARA VE GÜVEÇLERE EKSTRA BESİN EKLEYİN

Ekstra besin eklemek için güveçlere, çorbalara ve kemik suyuna veya et suyuna sarımsak ve soğan kabukları eklenebilir. Bundan sonra süzün.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN