28 Mart 2024 Perşembe
Altın 2299.076 %1.02
BIST 8988.6 %2,07
Dolar 32.3237 %0.22
Euro 35.0632 %0.15
22°
İstanbul
Bulutlu

Şeker Hastaları İçin En İyi Hem Yanlarında Taşıyıp Hem De Bozulmayan 5 Madde

Şeker Hastaları İçin En İyi Hem Yanlarında Taşıyıp Hem De Bozulmayan 5 Madde

Şeker hastalığınız varsa gittiğiniz misafirliklerde yada yaptığınız yolculuklarda bu durum sizi biraz zorlayabilir. Bunun için yanınızda yiyecek taşımak zorunda kalabilirsiniz. Peki şeker hastalarının hem yanlarında yiyeceklerini taşırken hem de aynı zamanda bozulmayacak besinler hangileridir?

Şeker hastalığınız varsa, gezdiğiniz yerlerde ve gittiğiniz misafirliklerde beslenme konusunda endişeli olabilirsiniz. Bozulmayan gıdaları elinizin altında bulundurmak, yaptığınız yolculukları en aza indirmenin ve besleyici yemekler yapmak için ihtiyacınız olan tüm malzemelere sahip olduğunuzdan emin olmanın harika bir yolu olabilir. Özellikle, çok sayıda donmuş veya rafa dayanıklı gıdaların kan şekeri düzeyleriniz üzerinde minimum etkisi vardır. Kilerinizde veya dondurucunuzda zaten bir miktar olabilir.

İşte diyabetli insanlar için bozulmayan en iyi 5 ürün.

nohut.webp

1. KURUTULMUŞ VEYA KONSERVE NOHUT

Nohut birçok yemekte popülerdir. Karbonhidrat içermelerinin yanı sıra lif, protein ve yağ bakımından da zengindirler - bunların tümü kan şekeri düzeyleriniz üzerindeki genel etkisini en aza indirmeye yardımcı olur. Bu lezzetli baklagilleri humus veya falafel yapmak için kullanabilirsiniz. Dahası, dolgulu bir et alternatifi oluştururlar ve çorbalara, salatalara ve patates kızartmasına eklenebilirler. Kuru nohutlar serin ve karanlık bir kilerde saklanırsa 3 yıla kadar saklanır.

domates-konserve.jpg

2. KONSERVE DOMATES

Konserve domatesler , çorbalar ve güveçler de dahil olmak üzere çok sayıda yemeği tatlandırabilir. Bu lezzetli, kırmızı meyveler ayrıca kalp sağlığını geliştirebilecek likopen gibi antioksidanlar açısından da zengindir . Ayrıca, karbonhidratları oldukça düşüktür, bu nedenle kan şekeri seviyenizi yalnızca minimum düzeyde etkilerler. Konserve domatesler yemek pişirmek veya sos yapmak için kullanılabilir. Konserve sebzeler genellikle satın alındıktan sonra birkaç yıl boyunca geçerliliğini yitirmez.

5e9f09f6ae298b63d4d8c8b6.webp

3. FISTIK EZMESİ

Fıstık ezmesi ucuz bir sağlıklı protein, yağ ve lif kaynağıdır ve az karbonhidrat içerir. Bir atıştırmayı daha dolgun hale getirmenin harika bir yolu. Tost veya krakerlere ekleyebilir, bir smoothie ile karıştırabilir veya elmalar veya bebek havuçlar için sos olarak kullanabilirsiniz . Tay esintili tavada kızartma gibi lezzetli yemeklerde de harikadır. Şekerli gıdalar kan şekeri kontrolünü olumsuz etkilediğinden, ilave şeker içermeyen doğal fıstık ezmesi markalarını seçtiğinizden emin olun. Açıldıktan sonra fıstık ezmesi yaklaşık 1 yıl dayanır.

antep-fistigiii-gorsel-950x550.jpg

4. ANTEP FISTIĞI

Antep fıstığı, sağlıklı protein ve yağ içeren bir ağaç fıstığıdır. Ayrıca lif açısından da zengindirler, bu da onları diyabetli insanlar için harika bir atıştırmalık yapar. Antep fıstığı , kilerinizde yaklaşık 6 ay dayanır.

2a962837ac7f4c8916c1a5a9dba715e7-840.jpg

5. KONSERVE SOMON

Konserve somon, beyninize fayda sağlayan ve iltihapla savaşan omega-3 yağ asitleri açısından zengindir. Ayrıca, bu balık proteinle doludur ve karbonhidrat içermez. Konserve somon ayrıca güvenli ve yenilebilir ve kalsiyum artışı sağlar. Konserve somonu salatalarda veya somon köftelerinde kullanabilirsiniz. Genellikle satın alma tarihinden 2 yıl sonrasına kadar süresi dolmaz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN
YUKARI