Sıkılmış limon kabuğuna şeker katın gözlerinize inanamayacaksınız! Bu denenmiş ve pratik yöntem hayatınızı kurtaracak

Sıkılmış limon kabuğuna şeker katın gözlerinize inanamayacaksınız! Bu denenmiş ve pratik yöntem hayatınızı kurtaracak

Narenciye ve meyve suyunun günlük yaşamınızda çok çeşitli kullanımları vardır. İster bir portakalı taze meyve suyuna sıkıyor, ister doğal bir ocak üstü temizleyici olarak kullanmak için limon sıkıyor olun, mevsimindeyken torbalarca narenciye almak için muhtemelen iyi nedenleriniz vardır.

En sevdiğiniz narenciye meyvesinin kabuklarının meyvenin kendisi kadar faydalı olduğunu bilmiyor olabilirsiniz. Limon, misket limonu, greyfurt ve portakal kabukları sadece lezzetli kokmakla kalmaz, aynı zamanda kabukları çöpe atıldığında boşa giden bir dizi antibakteriyel, haşere kovucu ve aromalı özellikler içerir.

İşte çöpe atmadan narenciye kabuklarını kullanmanın 5 yolu.

HAMUR İŞLERİNİZDE KULLANMAK İÇİN DONDURUN

İster kek ister kurabiye yapıyor olun, biraz narenciye kabuğu rendesi mutfakta çok işe yarar. Bu narenciye kabuklarını çöpe atmak yerine, dondurucuda güvenli bir kaba atın ve üç aya kadar saklayın. Onları kullanmaya hazır olduğunuzda, basitçe çıkarın ve lezzetlendirmeye başlayın.

56693-candied-lemon-peel-ddmfs-3x4-5210-7c0d5fdd006c49b7882630d33ac200ed.jpg

ŞEKERLENMİŞ NARENCİYE KABUĞU

İnce dilimlenmiş narenciye kabuklarını suda yaklaşık 15 dakika kaynatın. Çıkarın, soğutun ve kurutun. Ayrı bir sos tenceresine iki su bardağı su ve bir su bardağı şekeri alıp kaynatın. Şeker eridikten sonra, haşlanmış, dilimlenmiş narenciye kabuklarını ekleyin ve yaklaşık 45 dakika bekletin. 15 ila 20 dakika soğumaya bırakın ve parçaları temiz bir yüzeye veya tepsiye yayılmış taze şekere bulayın. Şekerlenmiş narenciye kabuklarını buzdolabında hava geçirmez bir kapta bir aya kadar saklayın. Ekstra lezzetli bir ikram için şekerlenmiş narenciye kabuğunu eritilmiş çikolataya batırın.

TEMİZLİKTE KULLANIN

Bazı doğal kaynak temizleme tüyoları arıyorsanız, taze kokulu ve etkili bir doğal temizleyici yapmak için narenciye kabuklarının dezenfektan özelliklerinden yararlanın. Antimikrobiyal, antibakteriyel çok amaçlı bir temizleyici yapmak için sirkeli bir kavanoza portakal veya limon kabukları ekleyin.

limon-kabugunun-faydalari-ve-kullanim-alanlari.jpg

ZARARLILARI CAYDIRMAK

Narenciye kokusu, bahçenizdeki ve mutfağınızdaki haşereleri etkili bir şekilde uzak tutacaktır. Küçük limon dilimlerini bahçenizin etrafına veya pencere pervazlarına, kapı girişlerine ve karıncaların ve farelerin evinize girebileceği gizemli deliklere serpin. Limon kokusu hamam böcekleri ve pirelere karşı da etkilidir.

MİKRODALGANIZI TEMİZLEYİN

Narenciye kabukları, mikrodalga fırınınızdaki inatçı yiyecek lekelerini sihirli bir şekilde çıkarmanıza yardımcı olabilir. Mikrodalgaya uygun bir kaseyi yarısına kadar suyla doldurun ve kalan limon kabuklarını ekleyin. İki ila üç dakika pişirin ve suyun buharlaştığından emin olun. Bittiğinde, mikrodalga fırınınızın içini temiz bir bezle silin ve yapışan yiyeceklerin kaybolmasını izleyin.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN